התפתחות דיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

03/12/2001 | 12:44 | מאת: חגית

שלום יש לי בן בן 6 שיהי לו עיכוב שפתי משמעותי ומטופל עד היום אצל קלינאית תקשורת.יש לי בת בת 11 חודשים ואני חרדה שגם אצלה יהיו בעיות עם רכישה ספונטנית של השפה. מהו קצב ההתפתחות ומהם סימני האזהרה שלי למשל היא עדיין לא משמיעה קולות של חיות ואף לא מחקה אותי עושה אותם האם זה נורמלי? תודה , חגית

עיכוב ברגישת השפה יכול "לרוץ" במפשחות, אבל לא חייב. כנסי לאתר של קלינאי התקשןרת וקראי שם את הפרק על התפתחות השפה www.ishla,org,il בנוסף תתיעצי עם הקלינאי של בנך וקבלי ממנה מעט הנחיות לגבי בתך והדרך לעודד תקשורת מילולית. במידה והיא ערנית לשפה, מבצעת הורואת פשוטות כמו תני לי, קחי וממלמלת מספר קולות בכוונה, אז יכול להיות שהיא לא מציגה איחור התפתחותי, שכן, בגיל זה ההבדלים בין ילדים שונים גדולים!!!! בגיל שנתים ושלושה חודשים עושים לכל הילדים מבחן תקשורת, בטיפת חלב. מבחן זה רגיש במיוחד באיתור ילדים הזקוקים לאיבחון, הדרכה והתערבות, אל תוותרי אליו! אם הילדה בריאה ושמיעת לא מהווה מכשול (במידה וסובלת מדלקות וכו') אין סיבה לדאגה בשלב זה. תהני ממנה, תעודדי אותה ופשוט תעקבי אחר שינוייםהתקדמות!

04/12/2001 | 14:00 | מאת: חגית

תודה על תשובתך. פניתי לאתר ולא מצאתי שם תשובות מדויקות רק אינפורמציה כללית (מעננינת שקשורה יותר לבני הבכור) בתי אומרת אבא ואמא (בעיקר כשהיא מיבבת) אך במקביל לכל חתול ברחוב היא אומרת אבא היא משחקת ב"תני לי /קחי" ומלמלת הברות כמו גגג .. היא עושה שלום בד"כ כשמבקשים ממנה אך לא עושה את תנועות השיר אצבעות ... נראה לך שזוהי התפתחות התואמת את גילה ?

אם הילדה בריאה ואין לה ירידה בשמיעה נראה לי שאת מתארת ילדה עם התפתחות תקינה, תהני ממנה וזהו!!!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה