בעיות ריכוז ודיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

20/11/2001 | 19:44 | מאת: דנה

פרידה שלום רב! אני אם לילד בן שלש וחצי עם בעיות קשב וריכוז וגם דיבור משובש והיגוי לא תקין. שאלתי היא מה אנחנו כהורים יכולים לעשות איתו בבית מלבד עזרה מקצועית כלומר האם להשקיע יותר בקריאת ספרים לדוגמה או משחקים חינוכיים או פשוט להשאיר הכל לטיפול מקצועי אודה לך על תשובתך.

20/11/2001 | 21:43 | מאת: יוחאי

יש לי ילד בן 14 .ויש לו בעיה בדיבור וקשה לו להתחיל משפט,וקשה לו להתרכז. איפה אני יכול לפנות למקום טוב שיטפלו בו. ומה עלי לעשות בכדי לעזור לו?

תפנה לאגודת קלינאי התקשורת ותחפש מישו שמטפל בילדים בגיל זה. במידה ובינך לא נמצא זכאי לטיפול במסגרת ביה"ס אז יהיה אליך לפנות לטיפול פרטי מכוון שבגיל זה אין טיפול בדיבור במסגרת סל השרותים של הקופה. קלינאי התקשורת: www.ishla.org.il או בטל, 9217815-03 בהצלחה

בהחלט להשקיע בילד, העבודה המקצועית לא מחליפה את מקום ההורים בהתפתחות בשפה והקשב. פני לאגודת קלינאי התקשורת ובקשי לרכוש את חוברת "הנן" (HANEN) (ספר הדרכה להורים עם ילדים לקויי שפה, בקשי מאנשי המקצוע להדריך אותך ולבנות יחד איתך תוכנית טפוח להפעלה בבית ובאופן טבעי בכל הפעילויות היומ-יומיות בבית בהצלחה!

08/12/2001 | 12:10 | מאת: יוחאי

בוקר טוב! היכן נמצאת האגודה שאני יכול לקבל את ספר ההדרכה? באיזור חולון . בתודה האב........

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה