עיכוב בדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

20/11/2014 | 15:48 | מאת: אורית

שלום, בתי בת שנה ו- 11 חודשים. עדיין אינה מדברת כפי שמצופה לגילה. מבינה כל מה שמדברים אתה, מגיבה להוראות שמבקשים ממנה אך הדיבור כולל בדרך כלל מילה אחת. המילים אינן שלמות, ובדר"כ אומרת את ההברה האחרונה במילה. עברה לפני מס' חודשים בדיקות שמיעה אובייקטיביות וסובייקטיביות והוחלט לא לנתח (עקב נוזלים שהיו באוזניים). היום נעשתה בדיקה סובייקטיבית עם רמות של 20-25 דציבל ונמצאו נוזלים מועטים באוזן אחת. דבר נוסף, הילדה נפלה מגובה של מיטה זוגית פעמיים בגיל 7 חודשים ובגיל 10 חודשים. ללא זעזוע מוח כנראה. האם יתכן שזו הסיבה שהילדה מתעכבת בדיבור? האם אפשר להעריך את הנזק שנגרם כתוצאה מהנפילות? ובנוסף איך לדעתך אפשר לטפל בעיכוב בדיבור? והאם להתחיל בכלל? תודה, אמא דואגת

הנפילות מהמיטה לא יכולות להיות גורם בהתפתחות דיבור, במיוחד אם לא היה זעזוע מוח! לגבי ביתך, היא עדיין צעירה, ודאי שישנם ילידם שמדברים יורת טוב כבר בגיל הזה, אבל כפי שכתבתי קודם, השונות בין ילדים בגיל זה, רבה! תוכלי להתייעץ עם קלינאית תקשורת כדי לקבל הדרכה והכוונה, בטח לא לטיפול בגיל כל כך ציער! האם היא מבקרת בגו ונמצאת בין ילדם או רק בבית? החשיפה לשפה ודיבור יכולים לעודד אותה. אין מקום להיות לחוצים בשלב זה, יש מקום לפנות אליה בשפה פשוטה ולעודד חיקוי של צרופי מילים, בשלב זה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה