עיכוב בדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

23/03/2014 | 15:48 | מאת: שני

שלום רב, בני בן ה3 עדיין לא מדבר מזה שנה אנו נמצאים במעקב אצל רופא אף אוזן גרון ועושים בדיקות שמיעה חוזרות ונשנות. בד"כ הבדיקות יוצאת 15-20 דב ופעם בשנה בערך כאשר יש מחלה או נזלת מופיעים ערכים של 25-30 דב. עד כה נאמר לנו כי אין צורך לעשות ניתוח כפתורים כי התוצאות גבוליות וכי לא סובל מדלקות אוזניים חוזרות, נחירות והפרעות בשינה. לפני כשנה בערך וגם לפני שבוע עשינו צילום של שקד שלישי ונמצא כי השקד חסום לגמרי. אך נוצרה דלימה רופא אחד אומר לנתח ורופא שני אומר כי אין קשר בין השניים. בנוסף אנו נמצאים במעקב בהתפתחות הילד בגלל העיכוב ההתפתחותי( לטענתם קלינאית תקשורת אינה יכולה לעבוד עם הילד כי נמצא ברוב הזמן באי שקט ותנועה). אשמח לקבל חוות דעת

1. תחליפי קלינאית תקשורת... כניראה אין לה מספיק נסיון עם ילדים, אנו לא יכולים "להזמין" את הילד הנוח ומשתף פעולה כרצונינו. לגבי השמיעה, מכוון שיש לו עיכוב בשפה, רצוי להעמיק את ההבנה לגבי הקושי בנשימה, האם הוא נוחר, האם הוא אוכל וגדל כפי שמצופה על פי הגיל, האם הוא פעיל פיזי. ישן טוב וכו'. יכול להיות שאפילו בירידה קטנה בשמיעה, יש השפעה על רכישת השפה. אשמח לשמוע מה קורה בהמשך.

25/03/2014 | 10:50 | מאת: שני

25/03/2014 | 11:04 | מאת: שני

היי פרידה, בהמשך להתכתבותינו הקודמות ... 1.אנו עדיין לא נמצאים אצל קלינאית תקשורת אלה אצל עובדת סוציאלית במסגרת התפתחות הילד. 2.הילד לא נוחר, ישן טוב ולא סובל מדלקות חוזרות ולכן המליצו להמתין עם הניתוח לשקד שלישי למרות שאחד מהרופאים המליץ כן לעשות מאחר והשקד חסום לגמרי. 3.הילד קטן מבחינת כל המימדים נמצא על אחוזון 3, פעיל כל הזמן ולכן לא עולה במשקל . 4. לגבי השמיעה יש טענה שקיימים נוזלים באוזנים אך כםי שציינתי קודם הבדיקות יוצאות גבוליות 15-20 דצ ולכן נמצאים במצב של אי ודאות לגבי ניתוח. אשמח לשמוע את חוות דעתך.... תודה מראש

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה