תינוק בן שנתיים ו 3 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

26/01/2014 | 09:12 | מאת: לי

הבן שלי בן 2 ושלושה חודשים מדבר נהדר 2 שפות רוסית ועברית בשבועיים אחרונים שמתי לב לשינוי קיצוני הור התחיל להגיד ר כמו רררר כאלו לפני כן זה היה ר של דובר רוסית וכרגע יותר ר אנגלית כזאת ודבר השני שהוא ממש מטריד אותי הוא התחיל לגמגם בתחילת המשפט הוא אומר אני בערך 5 פעמים או כל מילה שמתחילה משפט .הוא חוזר על המילה מספר פעמים כאשר אנימנסה להקשיב לעומק יש פשוט מילם שכאלו הוא נתקע עליהם יש לו אוצר מילים מאוד גבוהה וברוך השם הוא לא שותק לרגע ואנשים די מתפלים קצת חווששת האם זה לא גמגום שהתגלה עכשיו בנוסף זו בעיה קיימת מזמן הוא מיירר המון בלי הפסקה יוצא לו ריר מהפה . האם זה עדיין שיניים ?? הרופאת ילדים לא יודעת לענת לי אשמח לקבל תשובתכם

שעניין דו שפתיות, יופי... תקפידו לעקרון של מבוגר אחד-שפה אחת לגבי הגמגום, זה נורמלי וחלק מהתפתחות השפה, הוא צריך לבחור בין כל המילים שיודע וגם לחבר משפט לי הכללים... עבודה קשה. החזרה מאפשרת לו משך התארגנות... יעבור לו ככל שיהיה יותר בוגר לגבי ריור, רצוי לבדוק את הנשימה האפית, האם המעברים פתוחים? לאחר מכן לבדוק האם אוכל אוכל קשה ולועס בצורה טובה. בגיל זה יכול להיות "נורמלי", אם זה מתריד תתיעצי עם קלינאי תקשורת או רופא אאג' אם הוא מעט היפוטוני, תתיעצי גם עם מרפא בעיסוק או פיזיותרפיסט. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה