תשובה למגמגם ותיק.

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

21/10/2001 | 18:27 | מאת: מגמגם אלמוני

אני מתייחס להודעה מלפני כמה ימים ולשאלה שנשאלתי ע"י מגמגם ותיק. התחלתי להשתמש בבנזודיאזפינים (לניטין, קלונקס, ואליום) במקרה ואחר כך מצאתי רופאים שאליהם הלכתי באופן פרטי שנתנו לי מרשמים. לאחר זמן הבנתי שאני מכור ולפני שנה, בעזרת פורום באינטרנט (באנגלית) נגמלתי בהדרגה מהבנזודיאזפינים ומדצמבר 2000 אני לא נוגע בהם. עם ההפסקה חזר הגמגום בהדרגה ואני, שכבר הספקתי לשכוח בכלל מגמגום, התחלתי לגמגם באופן די קשה. נעזרתי מאוד בפורום לאנשים מגמגמים (בעברית) : http://www.blabla4u.com/gimgum אבל מה שבאמת עזר לי מ א ו ד זה נוגד דיכאון טרי ציקלי בשם מרוניל (קלומיפרמין) שבמינון של 75 מ"ג ליום פשוט חיסל 98 אחוזים מהגמגום שלי.

זהירות מקבלת המלצות לטיפול תרופתי!!!!!!!!!!!!!! רק רופא מוסמך להמליץ על תרופות, במיוחד לקבוצת התרופות המוזכרות. גמגןם יכול להיות רק סימפטום לכל מיני מחלות אחרות וכל גמגום מייצג את הדור באופן אישי מאד, לכן ניתן להעזר באחרים אבל לא להניח שתרופה, אשר מיועדת לשנות את התפקוד הביולוגי של האדם, ומותאמת באופן אישי יכולה לעזור לאחר.... היותו רופא פרטי או לא איננה רלוונטית כשמדובר על עשית רפואה אחראית.

22/10/2001 | 11:24 | מאת: מגמגם אלמוני

אני לא ממליץ על טיפול תרופתי ספציפי, רק חשוב לי שידעו שיש כאלה שטיפול תרופתי שמפחית את רמת המתח הנפשי עשוי לעזור להם בשיפור שטף הדיבור.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה