בעיות שפה וריור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

11/07/2013 | 20:51 | מאת: רותה

שלום רב, ברצוני לברר בקשר לנכד שלו שהוא בן 14 הוא ילד עם הרבה בעיות,הוא לומד בבית ספר מיתר בצפון שמטפל בבעיות רגשיות התנהגותיות קשב ורכוז ועוד הוא סובל מהכל,אחר תקופה שהשפה הייתה יותר בסדר ולא היה ריור זה שוב חזר וגם בדבור קצת שזה ממש בעייתי לגיל זה אם אפשר לתת לנו כוון לטפל בבעייה.

מכוון שאתה אומר שהייתה התדרדרות בדיבור וגם בריור, חשוב לפנות לרופא אאג' שיבדוק האם הוא חולה או מתקשה בנשימה דרך האף. רצוי לבדוק האם יש רקע או גורם פיזי או בריאותי כי בד"כ ילדים לא מתפקדים פחות טוב, המיקרה הכי גרוע אינם מתקדמים אבל מה שהשיגו לא אמור לסגת. לאחר בירור רפואי מקיף, רצוי להתייעץ עם המורים והצוות בבית הספר, שאר מכיר אותו ועובד איתן באופן קבוע ומובנה. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה