בת שנה ועשר לא דברת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

08/07/2013 | 09:17 | מאת: אמא שקצת דואגת

שלום.. בתי בת שנה ועשרה חודשים, עוד לא מדברת. אומרת מילים בודדות בלבד, פחות מעשר,שזה מה שמצופה בגיל שנה וחצי. בטיפת חלב לפני כחודשיים אמרו לי שיש עיכוב שפתי אבל מכל השאר הבחינות לא נראה שיש בעיות תקשורת כלשהן ולכן אמרו שנחכה ואם אנחנו נראה התקדמות אז הכל בסדר. הילדה מתקשרת, יודעת לסמן לי מה היא רוצה, מחפשת חברת ילדים (אם היא רואה קבוצת ילדים-היא שם (אמנם מתעניינת בילדים הגדולים ממנה).. מחיפושי בנט על עיכוב שפתי הגעתי לסימנים של אוטיזם והלחיץ אותי לקרוא שילדים אוטיסטים אוהבים לסובב גלגלים כי לבתי יש מגיל מוקדם חיבה לסובב כל מה שמסתובב..למשל היא יכולה לקחת פחית מלפפונים חמוצים ולגלגל אותה על הריצפה אבל לא באובססיביות אלא סתם כמשחק..וגם היתה לה תקופה שהיא גילתה שהיא יכולה להסתובב סביב עצמה אז היא היתה מסתובבת אבל כיום היא לא עושה זאת.. השאלה אם זה עלול להיות סימן או שהיא עשתה את זה סתם כמו שהיא גילתה שהיא יכולה לקפוץ אז היא התחילה לקפץ בבית בכל הזדמנות וגם זה עבר לה.. באופן כללי ממש לא נראה שהיא סובלת מבעיות כלשהן אבל לדבר היא לא מדברת ואני מתחילה להיות קצת לחוצה. היא אומרת אמא,אבא,הב הב לכלב,יש לה מימfjdsfsdfשלה לציפור, אף, פו (שזה פוף,נוהגת לשבת עליו לצiritfgdfgdfgdfgwefF86 - Taperd Kabuki™ פות בטלויזיה), לפני כמה ימים היא גם אמרה משהו שנשמע כמו 'לשבת' וכמו 'דלת' אבל לא חזרה על כך מאז אז אני לא בטוחה.. לגבי משחק עם ילדים, היא מגלה עכשיו סימנים של יותר התעניינות בילדים בגילה אבל עוד לא ממש משחקת יחד איתם.. היא כן מוסרת כדור לילדים (כשהיא מעוניינת בכך כמובן) ובאופן כללי היא ילדה תקשורתית שאוהבת לשחק, בונה מגדלים מקוביות אך גם נהנית מפיזורן לאחר מכן ובאופן כללי יש לה יותר מילים עכשיו מהביקור האחרון בטיפת חלב שהיה לפני כחודשיים וחצי.. אפשר לומר שיש התקדמות. האם יש סיבה לדאגה? אני מרגישה שאני כבר מתחילה לחפש דברים.. יש לציין שאנחנו בית דו שפתי ואני מדברת איתה ברוסית אך היא שומעת גם המון עברית מסביב כי בעלי ואני מדברים בעברית וגם ספרים וטלוויזיה גם כן אך ורק בעברית אצלנו.. כמו כן היא איתי בבית מלידה, בחודשים הקרובים תכנס כנראה לגן.

08/07/2013 | 09:44 | מאת: אמא שקצת דואגת

היא לא תמיד מגיבה לשמה בביצ. לפעמים כן ולפעמים לא...זה נראה 'לפי החשק'. אבל בחוץ אני חושבת שהיא תמיד מגיבה.

היא בטח תתקדם כשתבקר בגן. דו שפתיות גורמת לעיכוב מסויים בדיבור ובו זמנית תורמת להתפתחות האישיות והבסיס השפתי של היילד, כך שלא רצוי לוותר עליה. לגבי התקדמותה, אם היא מבינה כל דבר, גם בשתי השפות והיא תקתשורתית, כמתואר, לא ניראה לי שיש בעיה מיוחדת. הבעיה שאת מחפשת באינטרנט מבלי לדע מה אמין ומה לא.... זה טבעי! אם את מותרדת באמת, תפני לביצוע הערכה כללית, במכון להתפתחות הילד. האם עברה בדיקת שמיעה? האם מוסיפה מילים (גם משובשות) בזמן האחרון?

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה