גמגום בגיל שנתיים ושבעה חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/07/2013 | 12:11 | מאת: חן

בני החל לגמגם בחודש האחרון, אציין כי לא היה איזשהוא אירוע חריג אשר בגינו החל לגמגם. אנו מודאגים ולכן רצינו לדעת האם כדאי לפנות לקלינאית תקשורת בגיל זה? ואם כן אז אם תוכלי להמליץ לנו על קלינאית לילדים

תעייני בתשובותי הקודמים בנושא זה.... שימי לב כמה השאלה שכיחה, כמעת כל יום חוזרת על עצמה.

08/07/2013 | 10:05 | מאת: ירון לוטן

חן שלום, גמגום בגיל הזה הוא נורמלי ונפוץ מאוד, יחד עם זאת מומלץ להתייעץ עם קלינאי תקשורת שמתעסק בגמגום. הפעילות צריכה להיעשות כרגע, היא יותר ברמה של ההורים מאשר ברמה של הילד. סביר מאוד שהגמגום יחלוף תוך מספר חודשים או מספר שנים. לפרטים נוספים הייתי ממליץ לך מאוד להיכנס ולראות מידע באתר של אמב"י - ארגון מגמגמים בישראל - http://www.ambi.org.il/. יש שם סרטון הדרכה להורים ועוד מידע רב בנושא. בהצלחה.

08/07/2013 | 11:04 | מאת: חן

תודה על תגובתך בנושא, אך עדיין שאלתי עומדת בעינה כיוון שגם רופא הילדים(ותיק ובכיר בתחומו) וגם קלינאית תקשורת איתם שוחחתי המליצו לחכות מעט, אולי כמה חודשים, לפחות עד גיל 3 לפני פנייה לקבלת טיפול. לעומת זאת במקורות רבים אחרים נאמר כי רצוי לטפל מיד ולא לדחות את המועד. אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית תודה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה