לימודי הפרעות תקשורת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

12/05/2013 | 12:24 | מאת: ליאת

שלום, האם אפשר לשאול שאלה לגבי לימודי הפרעות תקשורת? אם כן, אשמח לתשובה. אני בת 36, בעלת תואר ראשון בהיסטוריה וחושבת לאחרונה על מקצוע קלינאית תקשורת. הייתי עם בני הקטן בטיפול אצל קלינאית תקשורת והאמת שהתחום שנוגע לילדים לא מדבר אלי כי צריך לשחק עם הילד ואולי קצת "להתיילד" עם הקול (לפחות מהניסיון שלי עם בני הצעיר מול הקלינאית) וזה לא מדבר אלי. חשבתי על תחום עבודה עם מבוגרים אך האם נראה לך שאני בכלל בתחום הנכון אם לשחק או לעשות קולות קצת ילדותיים לא מדבר אלי? אני כן בעלת סבלנות, אוהבת לעזור לאנשים, מעוניינת במקצוע רציני ויציב. בנוסף, האם אני כבר לא מבוגרת מדי בשביל ללמוד את התואר הזה? ושאלה אחרונה, אני טיפוס יותר מדי סטרילי ואסתטי, אני נגעלת בקלות, לא היה מתאים לי לעבוד למשל בסיעוד. האם בעבודה כקלינאית תקשורת עם מבוגרים אתקל באנשים, בשל פגיעה פיזית נניח, אשר למשל מריירים או משהו דומה? תודה וסליחה מראש...

במקצוע שלנ פוגשים כל מיני, ילדים ומבוגרים עםפגיעה מוטורית המותירה אותם מריירים, פוטים ולעתים אף נושמים מפתח בצוואר. יש עבודה יותר בטרילית אולי בתחום ליקויי למידה ושפה. אם יש לך חברות שהן קלינאי תקשורת כדאי להתייעץ איתם ןאפילו, אם ירשו זאת, תבקרי במרכזים בהם ניתן טיפול, ותיראי את האוכלוסיה. אם את עד כדי כך לא מסוגלת להתמודד עם תופעות פיזיות קשות, תעבדי במשרד או בבנק, שם אנשים לרוב בריאים. מבחינת הגיל, יש מחסור רב בקלינאים ואולי הבגרות שלך תוסיף לתכנים הנלמדים כדי שתצליחי

12/05/2013 | 21:02 | מאת: ליאת

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה