בת חמש עם פה פתוח

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

30/04/2013 | 22:52 | מאת: שרון

היי, בתיבת 5 תמיד עם פה פתוח ולשון נוטה החוצה. אובחנו אצלה נוזלים באוזניים אך מכיוון שבעיית השמיעה מגיעה בגלים ולא אובחן שקד שלישית לא המליצו על ניתוח. האם ניתן לשפר את מבנה הפה בשלב כזה? האם קלינאית תקשורת יכולה לעזור בסגירת פה, הכנסת לשון...נשימה דרך האף.. תודה רבה שרון

את מתיחסת לבדיקת הרופא רק בצד האוזניים, ומה עם האף?????? היא נושמת מהפה כי: יש לה חסימה אפית יש לה חולשה בחוגרת הכתפיים ואינה יושבת זקופה יש לה היפוטוניה (חולשת שרירים) כללית יש כמה דברים שחשוב לברר כדי להתערב בצורה מושכלת ויעילה. בררי את הנשימה האפית אצל רופא אאג' ותפני לאבחון של פיזיותרפיסט לגבי אחיזת חגורת הכתפיים ומתח גוף כללי... אם יש צורך תופני בהמשך לדביקות נוספות או תקבלי תוכנית טיפול כוללני. אשמח לקבל את תוצאות המשך הבירור בכל מיקרה, כעת הזמן לטפל ולא לדחות! בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה