מוצץ כטיפול בהכנסת לשון בתסמונת דאון

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/04/2013 | 00:23 | מאת: לאה

בני נולד עם תסמונת דאון והוא מוציא לעיתים קרובות את הלשון. הוא בן חודשיים וחצי ולא קיבל עדין מוצץ. האם כדאי לתת לו מוצץ כדי לתרגל הלשון שתיכנס פנימה? האם זה עוזר? שמעתי שבגיל יותר מאוחר אפשר ללמד לשתות בקשית וזה גם תורם להכנסת שריר הלשון? האם זה נכון?

בעבר חשבו שהלשון גדולה מדי, אך היום החשיבה שונה במעט. הוצאת הלשון החוצה למעשה קשורה למבנה הלסת ויחסי גומלין בין הלסת, חלל הפה והלשון. בחו"ל יש שיטה של טיפול מוקדם ע"י שימוש באביזרים אורטודונטיים שמיועדים לאפשר גדילה של הלסת התחתונה ומרחיבים את המרחב של הפה כדי לאפשר מקום ללשון. בשנות ה- 70 המאוחרות היתה גישה של הקטנת הלשון בניתוח, אצל בוגרים אבל הפסיקו לבצע אותו. כשיהיה מעט יותר בוגר אפשר אולי ללמד אותו לסגור את הפה עם הלשון בתוכו, וזה בתנאי שיהיה מספיק מרחב. המוצץ יעודד את פעילות הלשן החוצה, לא ממש מונע הוצאת הלשון!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה