בת שנה ושמונה ולא מדברת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

20/09/2012 | 11:07 | מאת: מיכל

שלום פרידה, אני אמא לילדונת מהממת בת שנה ושמונה. חייכנית, חברותית, מלאת ביטחון, הולכת לפעוטון עם עוד 9 ילדים. הבעיה: מעבר למספר הברות היא לא מוציאה מילה. היא פיתחה שפת סימנים משלה: מצביעה על הפה כשרוצה לאכול, מצביעה על כף היד עם היא רוצה חופן ממשהו, מסמנת עם האצבע כדי שנבוא, או עם היד בצורת שאלה כשהיא מחפשת משהו. פשוט מדהים. מבחינת מילים: אבא, אמא (בפתח) בה בה (סבא) צה (מוצץ) בו (בקבוק) גה (עגלה) מו (פרה) ששש, טוטוטו (שופר) ואולי עוד מעט שטויותים שכאלו. היא חוזרת אחרי תנועות השפתיים שלי אך ללא קול. היא חכמה, מבינה הכל, אני שולחת אותה לפעולות מורכבות והיא מבינה ומבצעת. אחיה הגדולים דברו בגיל מוקדם. שאלותי הם: א. היא עדיין בטווח הנורמה? מתי זה כבר לא תקין? ב. אומרים לי מסביב, שבגלל שאני מבינה אותה בשפצת הסימנים היא לא מדברת. אני מרגישה שאני פשוט מונעת ממנה תסכול רב, כי היא יכולה באיזו שהיא דרך להתבטא כך. אבל בתוכי אני דואגת מאוד. תודה על תשומת הלב, ושנה מבורכת ונפלאה! מיכל

היא תקשורתית ומצליחה להביעה את עצמה, כל הכבוד. יש לה מילים רבות וזה חשוב... תוכלי לעודד אותה להשתמש במילים על ידי כך שאת תגידי בקול רם מה שהיא התכוונה בסימנים. בטח כדאי להבין אותה... היא פיתחה מערכת של סמנים לתקשורת, את מעוניינת לתקשר איתה.... זה חשוב. אל תפני את בסימנים, אלה תביני ולגידי מה שהיא אמרה. מבחינת הגיל, ניראה שהיא בטווח הנורמה. בהצלחה

24/09/2012 | 17:21 | מאת: מיכל

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה