טיפול בגמגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

06/10/2001 | 03:03 | מאת: שרון

שלום ! אני מגמגם מגיל 7 כיתה א' בערך (לא מלידה). לפי מה שהוריי סיפרו לי הייתי ילד פטפטן בכיתה , ויום אחד המורה צעקה עליי נורא כך שכנראה נבהלתי ומאותו יום התחלתי לגמגם. הייתי מאז בטיפולים אצל קלינאיות תקשורת , מספר שנים במכון האודיולוגי בבי"ח קפלן בטיפול קבוצתי , ולאחר מכן טופלתי גם במסגרת השירות הצבאי במכון בתל השומר. שטף הדיבור השתפר מעט אך לא באופן משמעותי. בשנים האחרונות הגמגום די החמיר לי ונהיה לי גמגום די קשה עד כדי חוסר יכולת לדבר - גמגום המתבטא בחסימות ארוכות ובאי שטף קשה מאוד. לפני כשנה עברתי טיפול במכון לטיפול בתקשורת אצל הקלינאית ברברה דם - בשיטה חדשה המלמדת את המגמגם לדבר מחדש - "דיבור חופשי" . היה לי קשה לסגל את הדיבור החדש , ומאז הגמגום רק החמיר עוד יותר. כיום אני בן 31 ועדיין סובל מן הבעייה בצורה די קשה . שאלתי היא, האם יש שיטות חדשות כיום שבאמצעותם ניתן לטפל כיום בגמגום?

אין שיטה "חדשה" תוכל לקבל תמיכה ומידע בקבוצה לעזרה עצמית של "אמבי". יש שיטה בטיפול קבצותי בהדסה עין כרם, מוכרת לך? גמגום זה כמו אלרגיה, לא מתגברים אליו, רק לומדים להרפות ולשלוט בדיבור, ובעקר לקבל אותו. בהצלחה!

09/10/2001 | 01:05 | מאת: שרון

לגבי הטיפול בהדסה - זהו טיפול דומה לטיפול שכבר עברתי במכון לטיפול בתקשורת C.T.I של הקלינאית ברברה דם לפני כשנה.....בשיטת טיפול זו מלמדים את המגמגם לדבר מחדש - כלומר להתמקד פנימה ולבטא את ההברות באמצעות מיתרי הקול הטיפול הוא כשלושה שבועות, מתקיים בקבוצה , בדיוק כמו בהדסה וזהה לו בתוכנו. מותר לציין שלמרות עלותו הגבוהה, והמוטיבציה הרבה שאיתה הגעתי לקורס הוא כלל לא עזר לי ומאז הגמגום שלי רק הולך ומחמיר ואיני יודע כבר מה לעשות.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה