בת שנה וחודשיים - אמא מודאגת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

19/08/2012 | 21:07 | מאת: מיקה

בתי בת שנה וחודשיים. ילדה חייכנית, חמה, צוחקת בקול, מברברת הברות שונות (בעיקר גה גה אבל גם טה, נה, דה וכו'). מוחאת כפיים - לפעמים לפי בקשה, יודעת לשחק ידיים למעלה על הראש. היה איחור מוטורי שטופל בפיזיותרפיה וכעת בשיפור משמעותי. עדיין לא מדברת, אך יותר מכך - אני חושבת שהיא גם לא מבינה. לא מצביעה, לא מזהה חפצים כמו אור (לא מסתכלת למעלה כששואלים איפה אור) (למעט כדור שאני חושבת שכן מבינה) וגם לא איברי גוף (אני מנסה ללמד אותה איפה אף ללא הצלחה). היא כן לוקחת דברים כאשר מושיטים לה, אך עדיין לא מחזירה לנו אלא זורקת לרצפה. היא מוציאה חפצים מקופסא אך לא מחזירה לתוך הקופסא. גם לא משחילה טבעות / בונה מגדל. האם מעיד על בעיה של פיגור שכלי / אוטיזם ? האם בגיל זה כבר אמורה לעשות הדברים הללו ?

בגיל זה ילדים רגילים ועם התפתחות תקינה מציגים שונות רבה... אם את באמת מודאגת, תתחילי בביצוע בדיקת שמיעה וראייה. לאחר מכן, תוכלי לפנות למכון להתפתחות הילד, להערכת התפתחות כללית. בגיל זה עדיין לא מגלים איטיזם או פיגור רק במצב חמור, ולא ניראה שמתאים לביתך. הדאגה מובנת ויש לך תוכנית לבדיקות לפני כל דבר אחר..

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה