קורס היגוי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

18/07/2001 | 09:31 | מאת: לרין

אני אמורה לבצע ניתוח כריתת ציסטה במיתר הקול וכנראה ימליצו לי על קורס היגוי כיצד מתנהל הקורס? היכן הוא מתבצע? ואיך יכול הדבר למנוע יבלות או פוליפים במיתרי הקול? האם דיבור בקול רם הוא הגורם? או התאמצות תוך כדי דיבור ? תודה

את תשולבי בטיפול בקול, לא היגוי. לאחר הבראה של המיתר תופני לקלינאי תקשורת במסגרת קופת חולים לקבלת הדרכה בשימוש נכון באברי הקול והדיבור, כך שלא תגרמי נזק למיתרי הקול ותנצלי בדרך הנכונה את היכולת לדבר ללא מאמץ. כשהגורם לפגיעה במיתרים הינו שימוש לא נכון של הקול, הטיפול מחייב ללמוד איך לדבר ללא מאמץ. הצלחת הטיפול קשורה כמובן לאיחות הטיפול ובעקר למוטיבציה, תירגול והיכולת שלך לייסם את הנלמד ורכוש לעצמך הרגלי דיבור נכונים, כל הזמן. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה