גמגום\ טוראט

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

24/01/2005 | 18:27 | מאת: שחר עמית

שלום, מה ההבדל בין גמגום "רגיל" לגמגום של תסמונת טוראט? אני בת 25 עם בעיה בשטף הדיבור שהוגדרה לבסוף (וקצת בלית ברירה) כגמגום עצירתי. מתי "טיקים" שמופיעים עם ההתקעות בדיבור הם טיקים של טוראט? איך זה משנה את הטיפול בבעיה? בנוסף קיים ADHD וטיפול בריספרדל בגלל התפרצויות זעם. הריספרדל הרגיע התנהגויות עצבניות אחרות וגם קצת את הטיקים של הדיבור אבל חוסר השטף נותר כשהיה.

יש הבדל בסיפור של התופעה ובודאי ברקע הנאורולוגי. את האבחנה של טורט מקבלים מרופא נאורולוג שמאבחן אותה, על כל הביטיה. את הגימגום מאבחן קלינאי התקשורת ואינו ניתן לאיבחון על ידי שינויים נאורולוגיים או אחרים. אינני מכירה את ההטביות חאיבחון של טורט, כך שלא אוכל לתת לך מידע בהשוואה ביניהן. בכל מיקרה, אם את מרגישה שהדיבור מפריעה או יש צורך בהתערבות ספציפית, פני לקלינאי תקשורת. אם את חשה הטבה בעזרת הטיפול התרופתי, ויש קשיים נוספים, רצוי שתפני לנאורולוג, לפני הפניה לקלינאי.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה