קשיי דיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

21/01/2005 | 00:19 | מאת: אבי. ל

שלום אני בן 29, יש לי בעיה לדבר בשטף ללא טעויות וברור, אני מדבר גם מהר ולרוב בולע את המילים, לפעמים אני שוכח את המילה שאני רוצה לומר ונזכר בה מאוחר יותר (לא יודע אם זה נובע מאוצר מילים דל?\זיכרון?..), לפעמים יש ימים שאני מדבר יפה מאוד ולא טועה (ולא משנה אם מדובר בחבר\מנהל) ולפעמים קשה לי מאוד להרכיב משפטים. לעיתים קרובות קורה שאני מתכוון למשהו מסוים ואומר דבר אחר. אני רוצה להדגיש שאיני מגמגם. האם קריאה בקול\כתיבת חיבורים\תרגילי זיכרון יכולים לשפר את המצב? אשמח לקבל טיפים לשיפור המצב. תודה

נשמעה יותר בעיה של אימפולסיביות. תשים לב ותדבר לאט, יותר מזה, אולי כדאי לפנות לקלינאי תקשורת, לקבלת הדרכה אישית ומתאימה לך?

21/01/2005 | 17:42 | מאת: אבי ל.

תוכלי בבקשה לומר לי: 1) האם קריאה בקול\כתיבת חיבורים\תרגילי זיכרון יכולים לשפר את המצב? 2) אשמח לקבל טיפים לשיפור המצב.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה