pdd

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

19/08/2004 | 21:37 | מאת: simon

שלום! הייתי מעוניין לקבל תשובה האם ילד אוטיסט נולד עם המום.או שזה יכול להתפתח בגיל מסויים. והאם זה יכול לנבוע מטראומה קשה שהילד עובר בחיו. אשמח לקבל תשובה. בתודה.סיימון

בעקרון מדובר על הפרעה מולדת, היום מוגדרת כהפרעה פסיכיאטרית (לדעתי לא נכון) ולא כהפרעה התפתחותית, מה שזה אומר שסל השירותים שונה מאשר לילד עם בעיה התפתחותית. התנהגות דומה בילד שהיה בע התנהגות תקינה, תלוי בגיל ובמי שמאבחן. יכולה להיות התנהגות זהה, על רקע הפרעה רגשית או מחלת נפש. בד"כ לא על רקע טראומתי אלה הפרעה נפשית או מחלת נפש.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה