בן שלושה חודשים עוד מס' ימים וקשה לי ללמד אותו דבר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

11/08/2004 | 12:23 | מאת: ג.ב.

בני עוד 3 ימים בן שנה ושלושה חודשים ומאוד קשה לי ללמד אותו דברים כמו למשל אברי גוף , להצביע בספר לשים קוביה אחת על השניה וכו' כמוכן הוא עדיין לא הולך לבד אלא רק בדחיפה של כסא, הליכון או ע"י אחיזה בשולחן קירות וכו' הוא גם עוזב יד לעבור ממקום למקום. הוא אומר אבא,אמא(לפעמים- ולא בטוח שבהקשר) , בבה- במבה, אם -אם - כשהוא רוצא לאכול , הוא מחכה מילים שהוא שומע כמו בשיר לה לה אפצ'י - הוא אומר אפטי. אהלן - איין ועוד..אבל כשאני מראה לו בספר כדור ושואלת אפה הוא לו מראה לי הוא ממשיך לדפדף וכשאני מנסה להראות לו אף, פה, עיניים - הוא מראה לי לפעמים אף ולפעמים הוא פשוט לא מתייחס - ממשיך הלאה למה שמעניין אותו . לעומת זאת כשהוא רואה כדור ואני שואלת אפה הוא מבין על מה אני מדברת - הוא לוקח אותו וגם מוסר אם מבקשים ממנו - ממש משחק מסירות, הוא גם נותן חפץ אם מבקשים ממנו ..,מוחא כפיים ויודע לעצביע על אור - אבל עם יד שלמה - אף פעם לא עם אצבע ועושה שלום רק לפעמים כשאומרים לו ביי ביי ולפעמים הוא מתעלם שאלתי - האם יש בעיה או שזה נורמלי ?

תארתה ילד נורמלי לחלוטין! החשוב הוא: האם יש התקדמות, האם לומד דברים חדשים? אם כן, גם בקצב שלו, נראה שהכל תקין.

18/08/2004 | 17:53 | מאת: ג.ב.

הייתי בהתפתחות הילד של קופ"ח (לפני כחודש) והיא אמרה שאני אעבוד איתו על להצביע על דברים - בספר , על איברים וכו' ועל עוד דברים כמו: לעשות שלום לתת ולהביא וכל מה שרשמתי בהודעה קודם.. אבל להצביע בספר ועל אברי גוף אני לא מצליחה ללמד אותו הוא פשוט מתעלם או מתעצבן ..האחות נשמעה לי קצת מודאגת בטלפון היום- האם באמת יש סיבה לדאגה או שזה יכול להיות נורמלי ..

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה