דיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

26/04/2004 | 18:32 | מאת: שרון

בני בן שנתיים ושלושה חודשים מדבר מילים וחוזר אחרי מילים כמו רכבת, אוטובוס,טלפון ועוד אך לא מדבר משפט שלם האם מצב זה הוא בגדר הנורמה? (בני הגדול בן הארבעה וחצי עם בעיות דיבור) האם לקחת לאבחון?

לצערי, השבתי לשאלתך, אך משום מה התשובה לא נכנסה למקומה. אז, הנה תשובתי: יש נטיה לאיחור בשפה במישפחות מסויימות, יחד עם זאת, גיל שנתיים ושלושה חודשים??? בנך היה צריך, בגיל זה, לצרף לפחות שני מילים יחד, למשפט או מחשבה מחוברת. אם עדיין מדבר רק במילים בודדות, כדאי שתתיעצי עם הקלינאי שעובדת עם בנך, תתיעצי איתה וכמובן, תעזרי בה לקבלת הכוונה. ודאי חלק מהדברים שלמדת לגבי בנך בן ה-4 יהיו נכונים גם לגבי הקטן יותר. אולי כדאי לך לרכוש את הספר של הנן hanen המיועד להורים שמגדלים ילד עם איחור שפתי. יש שם הרבה הדרכה והנחיות שימושיות לעידוד השפה וההבעה של ילדים צעירים, כתוב בצורה ידידותית ובודאי יסב לך נחת!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה