גמגום חזק

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

25/04/2004 | 14:42 | מאת: אפרת

לד"ר פרידה שלום אני אישה בשנות הארבעים המאוחרות, מגמגמת משחר ילדותי. בתקופה האחרונה הגמגום יתחזק אצלי בצורה שזה ממש משבש לי את אורח החיים, אני לא מסוגלת להוציא מילה אחת מהפה בלי לגמגמם, חוסר היכולת הזו להתבטא גורם לי לכעס רב אני כל הזמן עצבנית, וזה קורה לי בעיקר בבית עם בני המשפחה, עם אנשים זרים זה לא קורה לי כי אני משתדלת לדבר פחות או לא לדבר בכלל אם אין צורך, לפעמים אני חושבת שעדיף להיות אילמים מאשר מגמגמים הלוואי והיתה תרופה לבעיה המיואשת תודה

כיצד אוכל לעזור? האם את יודעת שהכעס והתחושה הלא טובה "מזינה" את הגימגום, ויש יחסי גומלין בין התחושה והצורה של הדיבור? תורלי להעזר באתר של אנשים הסובלים גימגום ambi.org.il האם את מעוניינת בטיפול בדיבור? עדיין לדעתי עדיף גימגום על חוסר יכולת לדבר!!!!!

28/04/2004 | 21:35 | מאת: רינת

למיואשת אני בערך בגילך וגם לי יש את אןתה בעיה ואני כל הזמן משתדלת לדבר לאט ורגוע גם אם לפעמים זה נורא קשה כשאת מרגישה שאת ניתקעת קחי נשימה קצרה תיספרי עד שלוש ותמשיכי לדבר מניסיון זה עובד

גימגום זה כמו "אלרגיה" מופיעה ולעלם מסיבות סביבתיות ולא תמיד ברורות ולהלחם בו לעתים רק מקשה על הדיבור. תנו לדיבור לזרום, גימגום או לא גימגום, ותתקשרו עם סביבתכם... העקר מה שנאמר ולא האם הוא שוטף או לא!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה