ביקור אצל קלינאית תקשורת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

20/04/2004 | 08:02 | מאת: יעל

שלום רב , בני בן שנתיים ו-4 חודשים התחיל זה עתה לדבר ולאמר מילים בודדות. המילים באות באופן ספונטני ולא כאשר אני שואלת אותו איך קוראים לזה , או "תגיד לי, מה זה וכדומה. עדיין הוא בשלב של איחור שפתי ובסה"כ יש לו כ-12 מילים בערך. ביקרתי אצל קלינאית תקשורת שקבעה כי בנוסף לאיחור בדיבור יש לו גם בעיית הבנה כי כאשר ביקשה ממנו לשים החפצים על הכיסא שישב לא עשה זאת. אך כאשר ביקשה ממנו לקום מהכיסא עשה זאת ברצון. עוד קבעה שמאחר ולא רצה להשלים פזל (הניחה על השולחן פזל של חיות וביקשה ממנו לשים את החיות בלוח הפזל מעץ והוא סרב) א ב ל כאשר הניחה לו פזל מעץ שיש להשלים בו את העיגולים בשלל צבעים עשה זאת ברצון ונכון. ידע את כל הצבעים וידע להניח אותם במקומם. עוד קבעה כי מאחר וביקשה ממנו לתת לה עיגול א ח ד והוא לא נתן , גם זה הוביל אותה לקביעה של בעית הבנה . זה ועוד , כאשר ביקשה ממנו לזהות תמונה בספר ושאלה אותו " היכן הילדים משחקים בקוביות " ? הוא לא ידע להצביע על התמונה א ב ל כאשר נשאל היכן נמצאות הקוביות ידע להצביע על הקוביות עצמן. מהאבחון הראשוני היא קבעה כי עליי לגשת גם לאבחון אצל ריפוי בעיסוק משום שלא ידע/רצה להשלים את הפאזל עם החיות . ולפי דבריי כאשר אני עובדת עימו על פאזל של חיות וצורות הוא מתקשה להשלים את הצורות ואז הוא מתוסכל ובוכה. עוד קבעה כי עליי לגשת גם לאיבחון אצל רופאה התפתחותית. האם ע"ס הנתונים שהצגתי לך כרגע , נראה לך שיש לו אמנם בעית הבנה ? אודה לחוות דעתך . יעל.

כן, מרגישים שאת "מסנגרת" לבנך ואינך סומכת על האבחנה של קושי בהבנת שפה. הפניה שאיבחון במכון להתפתחות הילד הינה לטובתו. יש שם צוות אשר יכולים לבדוק אותו ולהמליץ על טיפול, לפני הצורך. בכל מיקרה, ילדים אוהבים את הטיפול הדיבור מכוון ששם הם "משחקים" עם הקלינאי, אשר דרך המשחק מקדם את כל הבטי השפה )הבנה וגם הבעה). בשאלה הקודםמת התיחסתי לצימצום הפערים בין הילד עם בעית שפה (גם קלה) ובין יתר הילדים בגילו, קיראי שם. בכל מיקרה, אל תמתיני לאבחון המשולב. תתחילי עכשיו את הטיפול בדיבור ובמיוחד קבלי הדרכה מהקלינאית אשר לדעתי ולפע תאורך אבחנה בעיה קלה ועם טיפול מתאים ומוקדם אפשר אולי לצמצם את האיחור המצטבר. תוכלי גם לרכוש את הספר של הנן (hanen) המיועד להורים עם ילדים עם איחור קל בשפה דרך אגודת קלינאי התקשורת, 03-9217815. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה