אחור גדול בדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/02/2004 | 22:12 | מאת: אוסנת

שלום רב בני בן ה-4 מדבר מאוד לא ברור כל ההתפתחות שלו היא איטית שנולד היה לו נטיית ראש לצד ועבר פיסיוטרפיה יש לציין שהוא תאום של בת שהיא מאוד דינמית וחכמה. הילד נמצא אצל קלנאית תקשורת שנה וחודש אבל התפתחות הדבור היא מאוד איטיתיש לציין שהוא שומע טוב(מבדיקה) ומבין הכול והבטחון עצמי דיי טוב ילד שמח. קראתי את תשובתך למקרה דיי דומה ובו דברת על היפוטוניה(אני חושבת שזה רפיון שרירים האם המקרה מזכיר דבר זה למרות שאני מחכה לרופא התפתחותי האם כדאי לי לחפש עזרה מרפא אחר תעזרי לי. תודה.

טוב שפנית לבדיקה התפתחותית, מקוה שבנך יבדק על ידי צוות במכון להתפתחות הילד והם יוכלו לבנות תוכנית טיפולית כוללת ולהמליץ, במידה ויש צורך, על שילוב של בנך בגן שפתי, בו יוכל לקבל טיפול אינטנסיבי וכן עבודה משולבת של גננת מהחינוך המיוחד ושל קליאית וצוות טיפולי נוסף, כמו מרפא בעיסוק. שילוב בגן שפתי למשך שנה אחת יכולה להניב פירות שטיפול אינטנסיבי של קלינאי לא תניב, הודות לטיפול המשולב של צוות חינוכי עם תונית ועבודה משותפת. בכל מיקרה, תנסי לזרז את הבדיקה במכון להתפתחות הילד ודרשי לקבל תוכנית התערבות כוללנית וכן הפעלת התכנית באופן מיידי.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה