טינטון וירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

29/12/2000 | 09:06 | מאת: בלו

שלום רב עקב ניתוח יש לי טינטון קשה מאוד באוזן שאלותי 1. האם עצם הטינטון יכולה להיות הרגשת אטימות גם כן? 2. כאשר אני בחוץ ברחוב סואן השמיעה שלי נחלשת עוד יותר וחל בילבול עצום (יש לי גם פגיעה בשיווי המשקל), האם יש קשר בין הטינטון והרגשת הבילבול והאצת חוסר שיווי המשקל בחוץ? 3. האם מודל מגביר את הטינטון? 4. יש לי פגיעה בטונים הגבוהים ( על פי בדיקת ברה ושמיעה) וכמו כן פגיעה באוזן הפנימית (אחרי ניתוח ראש) ועל פי בדיקת ENG פגיעה ואסקבולארית...מה בכלל פירוש המונח הנ"ל? האם זהו שם חלופי למערכת שיווי המשקל? 5. מה בין פגיעה במערכת הואסקבולארית ופגיעה בנוזל שעובר וגורם לשיווי המשקל, נוזל לימפה? סליחה אם המינוח מוטעה. 6. האם ניתן להתאים מיסוך לפגיעה בטונים גבוהים או מגבר שמיעה? המון תודה בלו

טינטון הינו רעש אשר מקורו באוזן. הוא מופיעה במצבים שונים, יכול להיות רגעי או מתמשך ולגרום לקשיי ריכוז, תחושות שונות וקשיי תפקוד בתנאים של רעש סביבתי, בין היתר. הסבל הנגרם תלוי בגורמים רבים ויכול להיות חולף או מתמשך. האוזן הפנימית הינה מערכת "סגורה" ונגיע בה יכולה לגרום לתופעת הטינטון, כמו במקרה שלך. 1.כן, טינטון יכול להיות מלווה בתחושת אטימות. 2. תחושותיך בחוץ יכולות לנבוע מקושי באבחנה שמיעתית במצבי רעש (קשר בין הגירוי השמיעתי והרעש בסביבה. 3.לא ברור לי כוונתך ל"מודל" 4.פגיעה וסטיבולרית, מציינת את האיזור האנטומי של מקור הפגיע באוזן הפנימית, כוללת תפקודי שווי משקל ויכול להיות במקור לטינטון. 5.הנוזל בתעלות הסגלגליות באוזן הפנימית מהווה סביבה הידראולית לאבניות מערכת שווי המשקל הצפים בה ונותנים מידה על שינויי תנוחת הגוף. 6. לעתים ניתן להתאים מיסוך ואפילו להשמיע רדיו "בין התחנות" יכול להוות מיסוך לשעות שקט.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה