גמגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

13/03/2003 | 15:40 | מאת: מזל

בני בן 3.5 החל לדבר בערך בגיל 3 שנים ועתה הוא מגמגם באופן קשה (בעיקר בתחילת מילה) אנו מופנים לגן שפתי האם גמגום זה ישאר. האם ניתן לטפל טיפול מלא. איך אנו יכולים לעזור. הילד גם בתוכנית ריפוי בעיסוק (מוטוריקה עדינה).כעת הטיפול הוא אחת לשבוע ריפוי בעיסוק וקלינאית תקשורת, האם זה מעט ופוגע בו.

גימוגם למעשה לא מוגדר עדיין בגיל כל כך מוקדם. מכוון שבנך מופנה לגן שפתי כדאי מאד להתיעץ עם קלינאי התקשורת המטפל בו ולקבל ממנה מידע. בכל מיקרה, בגיל זה אנו מדברים על תופעה נורמלית הקשורה לתהליך של חיפוש מילה ואירגון המילים במשפטים, כל שכן בילד הזקוק לריפוי בעיסוק וטיפול בשפהת במצביעים על קושי ספציפי בתחומים אלו ועל הצורך בהתארגנות ותפקוד מתוך מסגרת של שיחה, עם קצב משלה. תןכלי לעיין בפרק העוסק בהתפתחות שפה ובחוסר שטף בדיבור באתר הבית של אגודת קלינאי התקשורת בישראל: www.ishla.org.il וסר שטף בדיבור הינה ב 75% מהמקרים תו]עה החולפת מעצמה במהלך השנה להלופעתו הראשונה, ונוטה להופיעה ולהעלם, מבלי שנדע למה, פרט להבנה שמדובר על תופעה התפתחותית השכיחה בבנים לעומת בנות. בברכה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה