פתאום לא מבין דיבור כמו בעבר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

30/09/2020 | 20:07 | מאת: ריצ'י

היי, החל מינואר אני סובל מטינטון דו צדדי בשתי האוזניים. בדיקת שמיעה (האחרונה בוצעה בתחילת החודש) הייתה תקינה למעט אוזן ימין תדר 6KHZ הסף היה 20DB. הטינטון הופיע משום מקום, לא עברתי טראומה אקוסטית, רק עבדתי משרה חלקית בבית קפה, מניח שהרעש שם עשה נזק למרות שזה לא מסתדר לי כלכך הרי אנשים עבדו שם שנים ואין להם טינטון (אנשים עובדים 20 שנה ברעש ורק אז חוטפים טינטון.. לא הוגן). ביצעתי גם בדיקת BERA/ABR שחזרה תקינה. פתאום לפני חודשיים, על אף שלא הייתי חשוף לרעש וגם כשעבדתי בבית קפה זה היה עם אטמים בלבד, שמתי לב שאני לא מצליח להבין דיבור. לאו דווקא בסביבה רועשת, אלא מטלוויזיה או מחשב הכול נשמע כמו גיבריש.. פתאום קשה לי להבדיל בין מילים, ומילים שמתחילות בS/ס' נשמעות כמו שריקה או צפצוף. הייתי בטוח שאני חוזר מהבדיקת שמיעה חצי חרש, להפתעתי לא היה שינוי בספי שמיעה. הדבר מחרפן אותי.. הרי איך פתאום אני לא מבין דיבור?? מה עוד נדרש לבדוק? הערכת הפרעת שמיעה בעיבוד מרכזי? הדים קוכליאריים? האם מה שאני מתאר עולה בקנה אחד עם cochlear synaptopathy/hidden hearing loss? האם מומלץ לעשות אודיומטריה מורחבת 8-16KHZ? אני כבר אובד עצות ולא מצליח לתפקד (מילא היה רק טינטון שהוא בעצמו חמור במקרה שלי, אבל לא להבין דיבור פתאום זה בלתי נתפס). כמובן נבדקתי ע"י אא"ג שלא מצאו ממצא באוזן ונוירולוג שלא יודע במה מדובר והפנה לMRI מוח שטרם ביצעתי. מהקלינאית תקשורת בבדיקת שמיעה האחרונה לא קיבלתי שום תשובה לשאלותיי והיא גם הייתה בהלם במיוחד לאור טענותיי שאיני מבין דיבור. יש לציין שאני בחור צעיר לאחרונה שוחררתי מצה"ל. אשמח להתייחסות ומתנצל על הכתיבה המפוזרת.

עברת בדיוקת שהיו תקיות, אבל אתה לא מדווח על כל בדיקת השמיעה, יש מתחת לעקומה כמה מילים SRT וגם DISC, שלא דווחת אל התוצרות שלהם, הם משלימות את בדיקת השמיעה, בלעדיכן הסף שמיעה איננו משמעותי, בטח לא לתלונה שלך! אני מבינה שקראת הרבה באינטרנל, אתה משתמש במושגים מקצועיים באופן לא מתאים. המלצתי שתפנה לנאורו-אוטולוג (כן, יש שילוב כזה אצל רופא אאג' בעקר). לאחר בירור רפואי מקיף, ואם אין עדיין סיבה רפואית, כצוי שתבדוק מה מצבך הרגשי, לפעמים חרדה עמוקה יכולה להוביל לקושי בהבנת דיבור או הפרעת קשב, ופסיכולוג יכול לסייע לך לבדוק. אבל ברור , רק לאחר סום הבדיקות הרפואיות. תבצע בהקדם את ה MRI כדי לשלול תהליך טופס מקום על עצב השמיעה. מאחלת לך בריאות שלמה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה