קלינאי תקשורת שעוסקים בקול ובאפזיה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

25/11/2019 | 23:33 | מאת: מיכל

שלום אני סטודנטית לקלינאות תקשורת ומהתנסות מאוד קצרה בשטח גיליתי שתחום הקול ותחום האפזיה מאוד מעניין אותי העניין הוא שמאוד קשה לי עם תחום הבליעה. רציתי לשאול האם יש קלינאים שעוסקים רק בהפרעות קול או רק באפזיה בלי להתעסק גם בבליעה? תודה

עם הנסיון יעשה לך יותר קל תחום הפגיעות הנאורולוגיות ותפקודי גרון מחוברים גם לבליעה, ככל שתכנסי לעומק ותרחיבי את הידע, תיראי שהשילוב ביניהם תפקודי מחייב. אלה אם את רוצה להיות בינונית בעבודתך המקצועי, ואז לא תתקדמי כל כך....

ם הנסיון יעשה לך יותר קל תחום הפגיעות הנאורולוגיות ותפקודי גרון מחוברים גם לבליעה, ככל שתכנסי לעומק ותרחיבי את הידע, תיראי שהשילוב ביניהם תפקודי מחייב. אלה אם את רוצה להיות בינונית בעבודתך המקצועי, ואז לא תתקדמי כל כך....

11/12/2019 | 23:56 | מאת: מור סקוטלסקי

היי, אני קלינאית תקשורת בתחום השיקום הנוירולוגי וכמוך ממש משך אותי תחום האפזיה. לרוב אפזיה לא תבוא בנפרד מבליעה, במיוחד אם את עובדת במרכזים רפואיים. במידה ותעבדי במכונים של קופות החולים, יכול להיות שתתקלי פחות בבליעה אך עדייו לא ניתן לשלול זאת. תחום הקול הוא תחום שבהחלט אפשר לבודד אותו. אם יש לך עוד שאלות, מוזמנת לפנות אליי דרך האתר https://www.speech-theramor.co.il/

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה