דיבור איטי אצל ילדים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

08/11/2019 | 12:48 | מאת: אבא אוהב

שלום בקשר לבני בן השבע, הילד מדבר לאט מאד באופן חריג שכל מי ששומע מבחין מיד, לא מדובר על גמגום בכלל, הוא מדבר שוטף לגמרי בלי הפסקות בכלל, והוא גם אפילו רהוט עם שפה עשירה מאד יחסית לבני גילו, וגם מדבר מאד בביטחון, אבל הוא פשוט מדבר נורא לאט, היה בעבר אצל קלינאית תקשורת אבל התרשמה שאין כ"ה מה לעשות, ויעבור עם הזמן, אבל בינתיים אין שום שיפור, אשמח לשמוע מה שורש הבעיה, ובעיקר האם יש משהו שאפשר לעשות בנידון ?

ומה רמת הפעילות שלו, באופן כללי? הוא איטי באכילה, בפעילות פיזית, בכתיבה? או שזה רק בדיבור (קשה לי לאמין) אין מה לעשות חוץ מלתמוך בו... האם שי ל ו לקוי למידה? יתכן ומתקשה בבניית משפטים ובשליפת מילים?

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה