"אילמות סלקטיבית"

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/02/2003 | 22:56 | מאת: אבי

היכן אפשר למצוא מטפל/ת מתאים/ה להפרעה זו והיכן יש מידע כתוב בנושא. מדובר על ילדה בת קרוב ל-5 שסובלת מהפרעה זו מתחילת שנת הלימודים. בתודה, אבי

לפי התאור מדובר על ילדה עם התפתחות שפה תקינה. אילמות סלקטיבית הינה תופעה המחייבת התיחסות של צוות, כולל המשפחה והסביבה. רצוי להתיעץ עם גורם המטפל בעולם הרגשי, כמו פסיכולוג לילדים. אפשר לבקש הפניה מהרופא שלה למרפאה קהילתית או להסתיע בפסיכולוג של ביה"ס. במיקרים רבים הרקע הינה ביישנות מוגזמת, חוסר ביטחון ולעתים יש ברקע טראומה שגורם לילד "להתחבא" בשתיקה במקום ובזמן שמרגיש שצריך את ההמנעות מדיבור! בזמן האחורון מדברים בספרות על תופעה של ביישנות ודיכאון כרקע לתופעה ואפילו, בילדים יותר מבןדרים, מסתעים בטיפול תרופתי לצד הטיפול הרגשי, בהתאם לגיל וחומרת המצב.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה