קושי בהעברת עיקרי המסר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

10/11/2018 | 07:40 | מאת: טל

שלום, שאלה לגבי ילד בכיתה ג' בחינוך המיוחד. ילד נבון שמייצר תסכול רב אצל המאזין כי לא ניתן להבין ממנו בסופו של דבר מה עיקר המסר שהוא רוצה להעביר. גם כשנישאל שאלות רבות לגבי הסיפור שמספר לעיתים לא ניתן להבין מה הייתה הפואנטה בסיפור ולמה סיפר אותי. ישנה תחושה שלא מצליח ליצור משמעות לסיפור בגלל קושי רגשי. אולי לא רוצה להיות במגע עם הכאב שעומד מאחורי הסיפר? לאחרונה מטופל לקשב אך אין שיפור בתחום התקשורת הזו. השאלה אם זה משהו שניתן לטיפול על ידי קלינאית תקשורת ובאיזה אופן? תודה

קלינאי תקשורת מטפלות בארגון המסר המילולי, שזה מה שנראה שבנך זקוק. אין לתת משמעות רגשית אלה קושי בארגון שהוא בבסיס שפתי ומחשבתי.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה