קושי בבליעת נוזלים אצל קשיש

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/05/2017 | 23:01 | מאת: דוד

שלום, אמי, קשישה, אוכלת ובולעת כשורה אולם פעמים רבות לא בולעת נוזלים. יכולה להחזיק את הנוזלים בפה דקות ארוכות, עד שלעתים מקיאה. כתוצאה מאי שתיה מגיעה למצב של התייבשות. מה ניתן לעשות? תודה

יתןלהסמיך את הנוזלים על ידי תוספת של "מסמיך". יש כמה מוצרים בבתי מרקחת, טובים לשימוש על פי ההוראות. גורמים לנוזל להיות סמיך, לתת תחושה חזקה לעוררות הבליעה וגם להאט את הירידה בכוון הלוע. לא כדאילהוסיף למים כי הטעם שם לא טוב, ביתר הנוזלים אין השפעה על הטעם, רק על המרקם.

15/05/2017 | 00:12 | מאת: דוד

גב' קורנברוט, סליחה על העיכוב תודה רבה על התשובה המפורטת דוד

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה