קושי להפיק דיבור על רקע מחלה נוירולוגית

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/04/2017 | 06:20 | מאת: אליען

שלום וברכה, על רקע מחלה נוירולוגית לא ברורה, כנראה פרקינסוניזם, בעלי, באין שאר קשייו, כמעט לא מדבר. הוא יכול מדי פעם לענות על שאלות ב"כן", "בסדר", אך לא מעבר לכך. גיליתי, שכשאני מדברת אתו באופן שוטף על עצמי, עליו, על דברים שקרו בעבר הקשורים אליו, הוא קשוב, מחייך, צוחק ואף יכול לחזור על מילה שאמרתי. לפעמים נדמה לי שהוא מנסה לומר משהו, אך לא מצליח להפיק את צליל הדיבור. האם יש קלינאי/ת תקשורת באיור ירושלים שמתמחה בעזרה לאנשים כמו בעלי? תודה רבה.

ש המון דרכים לסייע לו, כולל מחשב המופעל ע"י המבט בלבד. מציא לך לפנות לקלינאי תקשורת דרך המרפאה בה הוא מטופל במחלה הבסיסית שלו. ניתן גם למצוא מי שלינאי תקשורת שעובדות בתקשורת חלופית.... תחפשי באתר קלינאי התקשורת Ishla.org.il שם יש רשימות של קלינאים באופן פרטי, גם בירושלים בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה