הפקת קול עם טרכאוסטומי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

26/02/2017 | 00:31 | מאת: טל

שלום רב, אבי עבר אירוע מוחי לפני שבועיים. עשו לו טרכאוסטומי, כיום הוא נושם עצמאית אך ניתן לו חמצן. הוא מראה רצון לדבר- מזיז את השפתיים ואף החל היום לומר כמה מילים עם קול (לא בקולו הרגיל) אך קשה מאד להבינו. רצינו לשאול מה ניתן לעשות כדי לעזור לו לדבר? כיצד הוא הצליח להשמיע קול יחד עם הטרכאוסטומי? שמענו כי יש מכשיר מעין רמקול שניתן להצמיד לגרון, האם יתכן כי הוא יוכל לעזור לו? כיצד ניתן להשיגו? יש לציין כי אין קלינאית תקשורת המחלקה שלו. תודה רבה!

יש כמה דרכים לשיקום הקול והדיבור, אבל קודם צריך להבין מה מצבו לאחר האיורע, למה בוצע הפיום קנה (טראכאוסטומי, בעברית), לכמה זמן? מה מצבו הקוגניטיבי ושפתי בכלל. יש מכשיר דבור אלקטורני שיש להפעיל ביד, יש שסתום דיבור לקנולה ושי גם אפליקציה ב ipad שמאפשר להשמיעה מה שרוצאים להגיד. אביך זקוק ליעוץ של קלינאי תקשורת המצוי הנושאים אלו. ואם הוא מאושפז, אני מניחה שבביתה חולים יש נם קלינאי תקשורת שיוזמנו על ידי מחלקת האשפוז להערכה ושיקום, בהתאם למצבו. תבקש יעוץ שכזה.... כל טוב ובריואת שלמה לאביך

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה