בעיית שיום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/10/2002 | 12:26 | מאת: תלי

רציתי לדעת עוד על הפרעה זו. האם ישנם מחקרים בארץ או בעולם המראים שעל ידי טיפוח לשוני בעיה זו נחלשת או נעלמת לחלוטין?

בעיה של שיום שייכת לקבוצה של קשיים בשליפה, ניתן לשפרה על ידי תירגול של אסטרטגיות ואסוסיאציות, היא תופעה המתרחשת אצל כל אחד מאיתנו, לא באופן שמפריע לתפקודינו, כמו כשאיננו זוכרים שם של רחוב או אדם והמילה "ממש בקצה הלשון......" ניתן ללמוד יותר על עודות קשיי שיום בספרות העוסקת האסטרטגיות למידה ושיפור הזכרון, ובספרות על אפזיה או פגיעה בשפה בעקבות פגיעה מוחית. יש גם מרכיב של ריכוז וקשב ולעתים אנשים במצב ריגשי ירוד מגלים קשיים בזכירת מיליםפ על רקע ריגשי או מוטיבציה יודה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה