נזלת, דלקות גרון וירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

16/08/2000 | 05:57 | מאת: דורית

בני בן ה- 4 סובל כמעט מאז לידתו מנזלת כרונית. בשנה הראשונה לחייו סבל המון מדלקות אוזניים. אז - המליץ רופא א.א.ג. על ניתוח כפתורים. לאחר התייעצות עם שני רופאים נוספים החלטנו להמתין. ניסינו גם טיפול הומאופתי, הורדנו מוצרי חלב- והתוצאה: דלקות אוזניים פסקו כמעט לחלוטין אך הנזלת עדיין "חוגגת". בשנה האחרונה רבו דלקות הגרון. עד כדי מצב שבמשך כחודשיים - בני ובתי (בת ה- 8) "שיחקו פינג-פונג" של דלקות ביניהם: כל 10 ימים אחד מהם התחיל שוב עם סטרפטוקופ ושוב אנטיביוטיקה... כעת אנו אמנם קצת בהפוגה, אבל... א.א.ג. המליץ על טיפול מונע באנטיביוטיקה למספר חודשים, רופא הילדים אמר: בשום אופן לא כדאי לדחוף כל כך הרבה חומרים כימיים לגוף שלהם. השבוע עשיתי לשניהם בדיקת שמיעה והתוצאות: הילדה בסדר אך הילד עם ירידה משמעותי מאד בשמיעה (כפי שהרגשתי בעצמי...) - עם תוצאה של 40 (?) בכל אחת מהאוזניים. במכון שעשו את הבדיקה כמובן מאד הדאיגו ואמרו שנחזור לאחר טיפול. איך מטפלים? האם חייבים ניתוח כפתורים? האם לא ייתכן שהכל קשור לנזלת הכרונית שהוא סובל ממנה, ושלהבנתי (הלא מקצועית כמובן) קשורה איכשהו לאלרגיה שעדיין לא אותרה? אם אכן כך האם טיפול נכון באיתור האלרגיה ומניעתה או ייבוש הנזלת בטיפול נוגד אלרגיה יכולים לעזור בכלל לשיפור השמיעה? אודה מאד על תשובה מהירה - כי התסכול רב מאד.

16/08/2000 | 21:50 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום דורית ייתכן שמדובר באלרגיה , וסביר שיש קשר בין נזלת כרונית ונוזלים באזניים. כדאי לברר מהו מקור הנזלת ולנסות לטפל. עם זה, שמיעה של 40 דציבל היא ממש לא רצויה בגיל שכזה, במיוחד אם המצב נמשך זמן רב מאד, צינוריות פותרות את הבעייה , במיוחד אם הילד לא ממש מתפקד טוב עם השמיעה הנוכחית. אשר לטיפול אנטיביוטי מונע - נכון שרצוי להמנע ככל שניתן מתרופות, אך לעתים אין ברירה. ישנם מקרים מסוימים גם בדלקות גרון וגם בדלקות אזניים שטיפול מונע עוזר מאד, האלטרנטיבה היא ניתוח כריתת שקדים.... אני מציע במקרה זה לדון מחדש עם רופא א.א.גרון באפשרויות הטיפוליות בנוזלים באוזן ובדלקת הגרון, ולהציג בפניו את הדילמה של טיפול ממושך בתרופות כנגד ניתוח או ללא תרופות כלל. אישית מאד קשה לי ליעץ עם מידע כה מועט וללא בדיקה. אני מקווה שבכל זאת נתתי קצת רעיונות בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון