סטרפטוקוקוס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

24/12/2003 | 16:59 | מאת: רועי

שלום רב, לאחר משטח גרון התברר שיש לי סטרפטוקוקוס, קיבלתי אנטיביוטיקה מרופא המשפחה אותה לקחתי במשך 10 ימים, איני זוכר את שם האנטיביוטיקה אני רק זוכר שזה היה כדור 1 ביום של 1 מ"ג. לאחר סיום האנטיביוטיקה חיכיתי 10 ימים ועשיתי משטח גרון נוסף וגם לאחריו התברר שעדיין יש לי סטרפטוקוקוס. לקחתי אנטיביוטיקה נוספת בשם זינט כל כדור 500 גר במשך 10 ימים, חיכיתי שבוע לאחר האנטיביוטיקה ועשיתי שוב משטח גרון וגם עכשיו מסתבר שעוד לא חוסל הסטרפטוקוקוס. רופא המשפחה אומר שצריך לקחת עוד אנטיביוטיקה חזקה במשך 10 ימים ולאחר מכן במשך כחצי שנה לקחת שני כדורי אנטיביוטיקה כל יום. רציתי לשאול האם לקיחת אנטיביוטיקה במשך חצי שנה כל יום אינה יכולה להזיק, האם אין דרך להתמודד עם הסטרפטוקוקוס על ידי מציאת האנטיביוטיקה המתאימה נגד אותו חיידק, רציתי גם לשאול מה הם הנזקים אשר יכולים להיגרם אם יש סטרפטוקוקוס בגוף. תודה רבה. רועי

לקריאה נוספת והעמקה
25/12/2003 | 20:09 | מאת: ד"ר טליה מרק

רועי היקר, יש גישות מרובות כשמדובר במשטחי גרון עם סטרפוקוק ובלי שום קליניקה. חלק מהרופאים בעד טיפול אגרסיבי יותר, וחלקם בעד אי טיפול.... לכן כדאי לך להקשיב לרופא שהכי נעים לך איתו ואתה נותן בו אמון, ולזרום איתו. מבחינתי, הייתי עושה נסיון טיפולי אחד באוגמנטין למשך 10 ימים, ואחר כך רואה את המצב. בברכה, ד"ר טלי מרק

26/12/2003 | 03:00 | מאת: רועי

ד"ר טלי, תודה רבה על התשובה המהירה, קצת מפחיד אותי לחשוב על כך שבמידה וטיפול נוסף לא יעזור, אאלץ להישאר עם הסטרפטוקוק, וזאת בעיקר מעצם חוסר הידיעה לאיזה נזקים הוא מסוגל לגרום, כבר נאמר לי שזה עלול לגרום למום בלב, ולנזקים נוספים. כמו כן אינני יודע האם אני עלול להדביק את הסובבים אותי והאם אני חשוף יותר למחלות. שוב תודה על תשובתך. רועי.

25/12/2003 | 21:09 | מאת: כדור פלא

מחקרים רבים בנושא המחלה העלו כי אחת הסיבות הראשיות להיתפרצותה הינה ירידה מוגזמת עם שקיות האשפה אל פח הזבל המרכזי. נסה להימנע מכך גם אם הדבר ימנע ארועים אישיים גדולים. כמו כן מומלץ להפסיק לקיים מגע מיני במהלך השנתיים הקרובות במיוחד תוך שימןש באיזורים הקרובים לגרון. גם תנאי זה עלול להביא לסיכסוכים מסויימים אך הינו עדיף על לקיחת כדורים שלא לצורך. על מנת להקל על המצב נימצא כי סוג מיוחד של כבשים בסקוטלנד אינו רגיש למחלה ולכן ניתן להגיע בעזרתו לסיפוק. יש הטוענים כי גם נושא זה ניבדק מקרוב. מאחל לך בריאות מלאה!

25/12/2003 | 23:29 | מאת: ד"ר טליה מרק

לא כל כך משעשע בעצם.... סתם מיותר.

26/12/2003 | 13:13 | מאת: גיא

אגב, אני עברתי כמעט את אותו מקרה שלך במשך חודשים. קיבלתי גם אותם סוגי אנטיביוטיקה שאתה מתאר וגם אצלי הסטרפטוקוקוס נשאר. לבסוף טופלתי באוגמנטין כמו שד"ר מרק ממליצה לך, ואז הסטרפטוקוקס חוסל. הרופאה שלי הציעה לי גם לקחת אנטיביוטיקה יומית, אבל העדפתי שלא, והיא הציעה לי מנגד לקבל זריקת פניצלין אחד לחודש כטיפול מונע (שווה ערך לנטילה יומית) ואכן התחלתי. וזהו, מזה 3 חודשים אני מקבל את הזריקה, למשך חצי שנה כטיפול מונע. לצערי, למרות שאין לי כרגע סטרפטוקוקוס, יש עדיין בעיית כאב כרוני וליחה כבדה. לכן פניתי מעלה לד"ר מרק, ובהמלצתה אפנה לרופאת אף אוזן גרון. מי יודע, אולי אוריד את השקדים שאולי מחריפים אצלי את התופעה.

26/12/2003 | 13:27 | מאת: ד"ר טליה מרק

גיא היקר, ניתוח כריתת שקדים הוא מאורע שרחוק מלהיות פיקניק..... אל תחשוב על זה בכלל, קח את הטיפול והמתן בסבלנות. שבת שלום, ד"ר טלי מרק

מנהל פורום אף אוזן גרון