מנייר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

11/08/2000 | 13:33 | מאת: מירה

מה עושים במקרה של סחרחורות חזקות במצב שהוגדר על ידי הרופא כמחלה הנקראת מנייר?

15/08/2000 | 00:14 | מאת: ד"ר נתן שלמקוביץ

מירה שלום יש הרבה מה לעשות ולרוב בהצלחה רבה. איני יודע למי פנית, אך אני ממליץ שתפני לרופא הבקיא במחלות הגורמות לסחרחורת. זאת מאחר שחולים רבים המאובחנים כסובלים ממנייר, לוקים למעשה במחלות אחרות בהן הטיפול שונה לחלוטין. בהצלחה

15/08/2000 | 19:05 | מאת: מירה

תודה על תשובתך, אולי תוכל להבהיר לי לאיזה רופאים לפנות, האם יש רופאים המתמחים רק בסחרחורות?

16/08/2000 | 20:49 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום מירה סחרחורת הינה סל שמאגד בתוכו מגוון גדול של מחלות. מנייר היא אחת מהן. ישנם קריטריונים מאד ברורים לאבחנה של מינייר. בהנחה שמדובר במחלה זו הטיפול מכוון בעקרו להפחתת לחץ הנוזלים באוזן הפנימית וכולל הגבלה במתן מלחים, תרופות משתנות ותרופות הפועלות על מערכת העצבים המרכזית. במקרים קשים של אבדן שמיעה מתקדם או סחרחורות קשות - הטיפול המועדף הוא ניתוחי. טיפול חד משמעי המאפשר פתרון למחלה לאורך זמן ובשיעורי הצלחה טובים למדי - גם הוא ניתוחי וכולל החדרת צינורית לחלל האוזן התיכונה. הצינורית מנקזת את הנוזל מהאוזן הפנימית ובכך מקילה את התסמינים הנובעים מלחץ מוגבר. לא כל מחלקה בארץ בקיאה בניתוחים אלה. אני מציע לפנות לא.א.גרטו המטפל, לוודא שזו אכן האבחנה, לברר את חומרתה, ולהחליט על הטיפול. בהצלחה.

16/08/2000 | 22:09 | מאת: אשל

לד"ר א. גוב ארי רב שלומות! נהנתי מתשובתך הענינית והמעמיקה. בעבר הוצא לי ע"י הרופא המטפל לעבור ניתוח של השתלת צינורית לאוזן הפנימית בבית חולים תל השומר. אולם לאחר תוצאות בדיקת שמיעה, שהראה שהשמיעה באוזן ימין לא נפגעה כליל הוחלט לא לנתח.אולם איכות החיים שלי נפגעה. שאלתי מהו "א.א.גרטו המטפל"? בתודה! אשל

מנהל פורום אף אוזן גרון