גוש ממאיר בבלוטת רוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

04/12/2000 | 00:50 | מאת: רויטל

הייתי מעוניינת לדעת מה ידוע כיום על הגורמים להווצרות גוש סרטני בבלוטת רוק. לפני כ- 10 שנים, בהיותי בתחילת גיל העשרה, עברתי ניתוח כריתת הפארוטיס בעקבות גילוי עקבות ממאירים. לאחר מכן עברתי סדרת הקרנות כטיפול מנע. מעולם לא קיבלתי מענה מדויק באשר לתופעה, פרט להיותה נדירה במיוחד בגיל כה צעיר. אשמח לתובנה כלשהי.

04/12/2000 | 09:17 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אין תוספת רבה של מידע. בחלק מהמקרים יש השתנות של גידול שפיר. האם יש לך אינפו לגבי האבחנה המדויקת? מהו שם הגידול? "עקבות ממאירים" איננו מונח בשמוש רפואי. אולי הכוונה לגוש עם ממאירות נמוכה LOW GRADE? יש מספר סוגי גידולי פרוטיס שיכולים "להרים ראש" אחרי שנים רבות ומחייבים מעקב לאורך שנים רבות. בנוסף חשוב לזכור שאדם צעיר שהוקרן יכול לפתח בהמשך חייו ממאירויות של רקמות רכות כסיבוך מאוחר של הקרנה ולכן יש חשיבות להמשך מעקב (פעם בשנה?) קליני לאורך כל חייך.

04/12/2000 | 17:31 | מאת: רויטל

סוג הגידול, כפי שנאמר לי, "קרצינומה" (מקווה שדייקתי). למיטב זכרוני הייתי בתחילת שלב שני. כמו כן, רק במהלך הניתוח הוברר סוג הגידול. לפני כן עברתי שתי ביופסיות שהראו תוצאות תקינות. אני במעקב מזה 10 שנים ומאז לא נראתה השנות של הגידול. ההקרנות שניתנו לי הוגדרו כטיפול מונע. למרות הכל, מעולם לא הבנתי כיצד התפתח הגידול (הנפיחות שנראתה מבחינה חיצונית נצפתה במשך זמן לא רב יחסית -שנה לפני שנותחתי). אלו הפרטים שיש ביכולתי לספק. לא ידוע לי מעבר.

מנהל פורום אף אוזן גרון