דלקת אוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

07/08/2000 | 19:28 | מאת: תמרה

לאחייני- בן שנה ו9חודשים יש כבר תקופה ארוכה נזילת מוגלה מהאוזניים- שהרופאים מכנים דלקת. כבר ביצעו שאיבת מוגלה מספר פעמים ותופעה זו חזרה שוב היום- אף על פי שאתמול ביקר אצל רופא והרופא אמר שהאוזן נקייה- ממה נובעת נזילה זו- ואיך אפשר לטפל בצורה שתסיים עם זה?? בתודה תמרה

09/08/2000 | 20:39 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום תמרה. התופעה נגרמת מזיהום עקשני של האוזן התיכונה ממקור לוע האף, או מחדירה ממושכת בדרך כלל של מיים לתוך האוזן התיכונה דרך נקב בעור התוף. פרוטוקול טיפולי מקובל : א. יש להמנע מהרטבת האוזניים אם מאובחן נקב. ב. אם הנקב מפריש בשלב ראשון יש לנקותו תחת מיקרוסקופ מדי יום ולזלף טיפות אזניים אנטיביוטיות. ג. במידה שלא עוזר - מוסיפים אנטיביוטיקה סיסטמית (סירופ) לפי תרביות שנוטלים מהמוגלה. ד. לא עזר ? אשפוז בבית חולים, אנטיביוטיקה דרך הוריד וניקוי מיקרוסקופי יום-יומי ה. לא עזר ? CT אזניים וניתוח. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון