מה הסיכונים והתוצאות השליליות האפשריים מניתוח של

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

29/07/2000 | 21:27 | מאת: שגית

שבירת עצמות הקונכיות התחתונות ( outward fracture ). ניתוח זה הוצע לי לאחר שטיפולים תרופתיים וצריבות בלייזר לא עוזרים מספיק כדי לפתוח את האף. שמעתי שהתוצאות השליליות מנתוח כ ר י ת ת הקונכיות מאד לא נעימות ויכולות להיות : יובש עז(כי אין מה שילחח), מערבולת אויר (בגלל שהמעבר רחב מדי), הרירית נעשית דקה מדי וכו'. האם לשבירת/כיפוף העצמות הנ"ל יש תוצאות שליליות דומות ו/או אחרות?

30/07/2000 | 19:50 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום שגית מאד לא מקובל לשבור את עצמות הקונכות בכוון חיצוני, לבד מהתופעות שציינת תופעה חמורה הרבה יותר שיכולה להווצר היא דלקת כרונית של הסינוסים. שבירת עצם הקונכה עשוייה לגרום לדחיקה של מבנה גרמי עדין אחר באף והוא בתמורה חוסם את מוצא הסינוסים. כתוצאה מכך הסינוסים אינם יכולים להתנקז, ומתפתחות דלקות חוזרות ונשנות, טורדניות מאד שסופן הבלתי נמנע הוא ניתוח. כדי להרחיב את נתיב האויר באף - צריך בדיקה יסודית, הערכה מעבדתית הקרויה רינומנומטריה, ואז החלטה על הניתוח שייעשה, בין אם כריתת הקונכות ללא שבירתן, יישור המחיצה , שניהם או תוספת גם של ניתוח פלסטי לאף. כל זה כמובן לאחר בדיקה מאד יסודית אצל א.א.גרון בהצלחה.

01/08/2000 | 23:35 | מאת: רבקה

לד"ר א.גוב-ארי שלום רב. אני סובלת זמן רב מבעיות בסינוסים שמכבידות ביותר על נשימה אפית. למעשה אינני יכולה לנשום דרך האף ללא שימוש רב באוטריווין. לפני חודש קיבלתי זריקת קורטיזון אך,ללא הועיל. בבדיקת ט.מ.למערות הפנים נרשם כדלהלן:פתולוגיה נזלית. התעבות רירית האף ביתר מערות הפנים כולל חלל האף. הומלץ לי על ניתוח סינוסים. אודה לך מאד אם תענה לפניתי. בתודה רבקה רייכנברג

21/09/2000 | 15:04 | מאת: דנה

שגית שלום, אנני בקיאה בטכניקת "שבירת העצמות" ובכל זאת, אני פונה אליך לו רק כדי להציע לך לבחון שיטת טיפול אחרת המבוססת על טכנולוגיה מתקדמת הנקראת "סומנופלסט". שיטת טיפול זו אינה ניתוח וכן אינה גורמת לאותן תופעות לוואי שציינת. פרטים נוספים תוכלי למצוא באתר האינטרנט של "סומנוס קליניק": www.somnus.co.il, אשר מתמחה בטיפול בבעיות נחירה ואף סתום באמצעות טכנולוגיה חדשנית . כמו כן, אשמח לענות לשאלות נוספות בטל'- 03-5441144.

מנהל פורום אף אוזן גרון