פגיעה עיצבית וירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

26/07/2000 | 09:36 | מאת: אפרת

בגיל צעיר ולאחר דלקות אוזן חוזרות ונישנות, נאמר לי כי אני סובלת מפגיעה עיצבית בריסונית באוזן וכי אין לזה תרופה. עוד נאמר לי כי אני אצטרך להזהר מהמצאות ליד מוקדי רעש כי השמיעה שלי יכולה רק להדרדר יותר. האם כיום יש פתרון מעשי או טיפול, בהנחה שאכן מדובר בפגיעה עיצבית?

30/07/2000 | 19:43 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום אפרת כדרך כל נזק עצבי - נכון להיום אין דרך לתקן. הדרך היעילה להתייחס לבעייה היא לשמור על הקיים ולמנוע נזק נוסף. נזק נוסף יבוא בעקר מחשיפה לרעש חזק או שימוש בתרופות רעילות לאזניים ( סוגים מסויימים של אנטיביוטיקה). מבחינה תפקודית, ניתן לעזור על ידי התאמת מכשיר שמיעה, כמובן לאחר בדיקת שמיעה יסודית. לסיכום : ניתן למנוע החמרה, ניתן לסייע בשיפור השמיעה, אין דרך לרפא עצב שמיעה פגוע ןלהחזירו לקדמותו. בהצלחה

05/08/2000 | 16:39 | מאת: אלון

שלום, האם מינון גבוה של אוגמנטין, זינאט, מוקסיפן או אנטיביטיקות המוחדרות דרך הוריד במשך כחודשיים יכולות לגרום לתופעה של פגיעה עצבית ?

מנהל פורום אף אוזן גרון