ציפצופים באוזן וירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

19/07/2000 | 16:04 | מאת: ברוך

לאחר שחזרתי מטיסה מהמזרח הרחוק החלו אצלי ציפצופים באוזן ימין וירידה בשמיעה, הופנתי ע"י הרופא המקצועי - א.א.ג. לביה"ח, באחנה נרשם: Rt. Sudden Deafness (לקוי שמיעה עד 30-40 DB ב - 1500-3000 HZ) אושפזתי בביה"ח וטופלתי ב-הידרוקורטיזון וב-קרבוגן, עקב לחץ בחזה ועליה בלחץ הדם שוחררתי הביתה כעבור 7 ימים. צילום CT מוח - תקין. בדיקת BERA תקינה. מאז בתדירות של כחודש ימים חוזרת התופעה של ציפצופים באוזן ימין וירידה בשמיעה למשך כ - 10 ימים (לאחר מכן המצב תקין). הרופא המקצועי חושד שיש בעיה של כלי דם, בכל פעם של ירידה בשמיעה הוא מבקש ממני להתאשפז בביה"ח, מאחר ואני מסרב להתאשפז אני מטופל בפרדינזון במינון יורד. ברצוני לשאול האם יש דרכים אחרות לטפל בעיה והאם יש קשר לכלי הדם.

23/07/2000 | 20:03 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום ברוך הנושא של ליקויי שמיעה פתאומיים הוא מאד מורכב. אינני יכל לענות על סמך תיאורך האם ישנה בעייה בכלי הדם משום שלא תיארת בהרחבה את ממצאי הסיטי את ואת אופי תלונותיך, למשל, האם קיימת גם סחרחורת בזמן הירידה בשמיעה ?. במקרים שבהם ישנה ירידה חוזרת בשמיעה עם ציפצופים באזניים מקובל לבצע בדיקת MRI של תעלות שמע פנימיות וגומת מח אחורית, כמו כן יש לשקול ניתוח של האוזן במקרה שישנו חשד לדלף של נוזל אוזן פנימית המלווה גם בסחרחורות. לסיכום : הנושא מורכב מדי לפתרון בהתכתבות. אני מאד ממליץ לשבת ולדון בבעייתך עם הרופא המטפל, לשקול הדמיית MRI ולברר האם יש מקום להתערבות כירורגית,. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון