SOM-מה הטיפול?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

15/07/2000 | 15:17 | מאת: רוני

שלום, בני בן שנה ו4 חודשים עדין לא מדבר כלל. רופא אבחן SOM.כמו כן נמצאה ירידה בשמיעה בבדיקת שמיעה. לפני החלטה על ניתוח כפתורים,שני רופאים המליצו על טיפול שונה: האחד על אנטיביוטיקה והשני על תרופה ליבוש נוזלים ("אקטיפד") וסטירואידים. מה מקובל כיום? מה הסיבוכים של ניתוח כפתורים? תודה.

23/07/2000 | 19:36 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום רוני כל התרופות עוזרות, השאלה איזה טיפול יחזיק מקסימום זמן. סטרואידים- ייבשו את האוזן אך בדרך כלל הנוזלים יחזרו, שאר התרופות כמו אנטיביוטיקה הן בדרך כלל בעלות יעילות נמוכה יחסית בטיפול בנוזל ממושך באוזן. במקרה כשלך שבו ילדך עדיין לא מדבר, אישית הייתי פונה להחדרת כפתורים. כיום, זהו עדיין הטיפול המהיר והנכון ביותר לפתרון נוזלים ממושכים באזניים במיוחד בעולל שמפגר בהתפתחות השפה שלו. סיבוכים של החדרת כפתורים הם קודם כל הצורך בהרדמה, הכפתורים יכולים להזדהם אם לא מקפידים שלא להרטיב אזניים, לעתים כשהכפתורים נפלטים נשאר נקב ממושך בעור התוף ועוד סיבוכים נדירים יותר. בסך הכל שיעור הסיבוכים קטן. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון