נוזל באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

14/07/2000 | 16:40 | מאת: אלון

שלום, אני סובל מבעיות סינוסים קשות מזה זמן. רקע: עברתי בעבר מס' ניתוחי FESS וניתוח לאטימת הסינוס הפרונטלי עקב זיהמים חוזרים בו. דלקות בסינוס הן עניין די שיגרתי בעבורי ואני מטופל באנטיביוטיקה אחת לחודשיים בערך ולעיתים פחות מכך, לעיתים עקב דלקת אוזניים. מטופל באופן שוטף במשאף בקוטייד ואחת למס' חודשים זריקת דיפרוספאן. הבעייה הנוכחית: הצטברות של נוזל באוזן המפחית בצורה דרסטית את כושר השמיעה. הדבר אינו מלווה בכאבים ואני מטופל בלורסטין ובעבר בסינופד. התקדמות כמעט ואין ובעבר נפתר העניין ע"י דיפרוספאן. אינני מעוניין להשתמש בכפתורים או בלייזר לניקוב. האם ישנה תרופה ללא קורטיזון או טיפול אחר אשר יוכל לטפל בכך באופן דרסטי ?

15/07/2000 | 14:31 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום אלון כל המידע שמסרת -חשוב אך ללא בדיקה גופנית יסודית לא אוכל לענות לך. הצטברות נוזל באוזן פירושה חסר תפקוד של תעלת האוורור המקשרת בין האוזן התיכונה ללוע האף. תהליכים דלקתיים בסינוס בפירוש יכולים לגרום לדלקות אזניים ולהצטברות נוזלים , אך ישנן גם סיבות אחרות. כדי לדעת בדיוק מה קורה שם, יש לעבור בדיקה בסיב אופטי של חלל האף ולוע האף ולקבוע האם ישנו דלף קבוע של מוגלה אל לוע האף - דבר שעשוי להסביר את התופעה, אם כן, אזי הטיפול בכלל צריך לחזור אל הסינוסים עצמם כדי לשלוט טוב יותר במחלה, אם הבעייה ראשונית בלוע האף - הגישה הטיפולית משתנה ועשויה להכתיב צורך בניתוח צינוריות או בטיפולים אחרים. חשוב בנוסף להעריך את כלל תפקוד מערכת החיסון בגופך וכן לבדוק את כלל מערכת א.א.גרון כולל משוש דקדקני של הצואר. לסיכום : חשוב להבדק ולקבוע קודם כל מהי הסיבה להווצרות הנוזל באוזן, לאחר שיודעים ניתן לדון באופציות הטיפוליות. מאד ממליץ על בדיקה יסודית אצל א.א.גרון . בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון