איך מפסיקים דימום באף?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

05/07/2000 | 14:04 | מאת: דני

מידי פעם, במיוחד בקיץ, נוצר לי דימום בנחיר השמאלי. הדימום נפסק לאחר שאני עוצר אותו עם נייר או צמר גפן. מה לעשות כדי שזה לא יקרה? זה תמיד מגיע ברגע הלא נכון.

09/07/2000 | 00:03 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום דני. בעונת הקייץ האויר יבש, וגורם ליובש ברירית האף שהיא עשירה מאד בכלי דם. לעתים, לאחר שהתייבשה הרירית נושרת ואיתה פוקעים כלי דם קטנים שמדממים. בדרך כלל לחץ מקומי למשך דקה או שתיים פותר את העניין. אני מציע לפנות לרופא א.א.גרון ולבדוק : א. את מבנה האף, ייתכן שקיים בנחיר הבעייתי כלי דם שניתן לצרוב בעזרת חשמל או חמר כימי.ב. כדאי לבדוק האם הדימום נובע ממצב דלקתי של האף או מעומק הנחיר - דבר שמצריך לעתים בירור מעמיק יותר.ג. יש לערוך בדיקת דם ולשלול בעייה בקרישת הדם. אם הכל תקין, הטיפול שנותר הוא להמנע מחשיפה ליובש קיצוני, קצת וזלין לתוך הנחיר, ולא לחטט באף ! בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון