גושים מוגלתיים בשקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

24/06/2000 | 21:56 | מאת: יצחק

אני סובל כרגע ככל הנראה מסינוסיטיס פרונטלי (לפי אבחנת מכון הצילום). קיבלתי טיפול תרופתי - זינט + סינופד. לאחר 3 ימי טיפול מלאים לא השתנה דבר (הטיפול ניתן ל - 5 ימים). אני בן 37, איני מעשן וסובל בממוצע פעם בשנה מדלקת גרון. האם כדאי לגשת לרופא א.א.ג. מעבר לטיפול המסור הניתן ע"י רופא המשפחה ? מעבר לכך, גיליתי כי על השקד הימני קיים גוש לבן גדול (מספר מ"מ) . באמצעות פינצטה משכתי אותו החוצה, וגיליתי כי מדובר במספר גושים אשר חלקם עם בסיס שחור ומסריח ביותר. מאז הפעולה שביצעתי השיעול הרבה יותר נסבל. האם זוהי תופעה מוכרת ? האם ניתן "להעניק" לשקדים טיפול לשם הימנעות מגושים מסריחים אלה ?

27/06/2000 | 11:14 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום יצחק לצערי הטיפול שקיבלת רחוק מלהיות מסור. הטיפול בדלקת סינוסים כל שהיא חייב להמשך בין 17 עד 21 ימי טיפול כדי לחסל את המזהם. הטבה ראשונית כתגובה לטיפול צפויה לאחר 3 -5 ימי טיפול. מתן של טיפול מקוצר עשוי לסבך את הבעיה . לגבי הנגעים בשקד- יתכן שמדובר בשיירי מזון החודרים לתוך שקעים קטנים המצוים דרך קבע בשקד - ועוברים זיהום משני המתבטא בתפליט ובריח רע אם אכן זו הבעייה ניתן לפתרה על ידי שטיפת הגרון בתכשיר אנטיספטי.. אני מאד מאד ממליץ לאור תיאורך לפנות עם הצילומים למומחה א.א.גרון להבדק ולברר את העניין בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון