יבלות על מיתרי הקול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

23/06/2000 | 17:34 | מאת: ענבל אביב

אני בת 21.5 וסובלת כבר כ- שנתיים מיבלות על מיתרי הקול. לראשונה התעוררה הבעייה כששירתתי בצבא בתפקיד הדרכתי. נשלחתי לקורס המלמד שימוש נכון במיתרי הקול, אך כבר בקורס "לימדו" אותנו שאין לזה שימוש בחיי היומיום. כעת משחזרה הבעייה פניתי לרופאה שטענה שקורס כזה הוא הפתרון היחיד. האם באמת אין שום פתרון אחר שיהיה מעשי יותר? בתודה מראש ענבל.

24/06/2000 | 11:52 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום ענבל הופעה של יבלות על מיתרי הקול מייצגת תגובה של המיתרים לשימוש לא נכון בהם, הגורם להתעבות של האיזור החבול, ממש כמו יבלות המופיעות באיזורי לחץ אחרים בגוף . ברור לפיכך שהפתרון הוא להפסיק את המנגנון המייצר את היבלות כלומר ללמוד לדבר ולהפעיל נכון את המיתרים, כלומר, טיפול בדיבור. במקרים רבים היבלות שקיימות נעלמות מעצמן, במקרים שזה לא קורה יש להסירם בניתוח אבל, אם תמשיכי לדבר לא נכון והרבה, הם יחזרו. אני מקווה שזה ברור דיו בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון