נחירות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/06/2000 | 02:18 | מאת: ע.

אני (ובעצם סביבתי הקרובה) סובל(ת) מנחירות. נראה ששורש הבעיה הינה נזלת שמזה שנים רבות מציקה לי באופן "כרוני" . גם נסתם לי האף כל הזמן ובמיוחד בלילה. על פי יעוץ שקבלתי ניתוח אינו מבטיח הצלחה , ובוודאי לא לטווח ארוך. אני מרגיש שמקור הנחירות הנו חלקו הפנימי של האף. האם מוכר לך הטיפול באמצעות מכשיר "סומנוס" ? עד כמה הוא יעיל ומוכר?

20/06/2000 | 12:36 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום "ע" דיון רחב בנושא נחירות ערכנו בהזדמנויות שונות בפורום, אנא עיין. אני חוזר ומציין, אף איננו סיבה לנחרות נקודה. נחרות אינן נגרמות ממחלת אף כל שהיא. הראייה הטובה ביותר , אנשים מנוזלים עם אף סתום לחלוטין לא מתחילים לנחור !!! מעבר לכך ידוע לנו במדויק מהו מנגנון הנחירה והוא איננו מהאף. אינני מכיר את המכשיר שציינת.אם תפרט יותר על אודות המכשיר ופעולתו, אשמח להתייחס. עליך להתייחס בזהירות לניתוח של האף כפתרון לנחרות,לאחר ניתוח אף תתכן הקלה בנשימת אף, לא תהיה הקלה בנחירות. בהצלחה

28/06/2000 | 01:08 | מאת: דובי

שלום ד"ר, קראתי בעניין את השאלה בנושא. אני סובל מהפרעות ותנגדות בנשימה דרך האף, שאובחנה בבדיקת רינומנומטריה, אליה הופניתי ע"י רופא אא"ג. כמו-כן הנני סובל לעיתים מגודש באף שמצטבר במהלך הלילה ומקשה על נשימתי ולעיתים גם מנחירות. לאור תוצאות בדיקת הרינומנומטריה המליץ לי הרופא על ניתוח SMR+TURBINATOMY. שמעתי במקביל על טיפול בשיטת ה"סומנופלסטיקה" שהוזכרה כאן. זהו טיפול חדשני באמצעות חום וגלי רדיו באף. ניתן למצוא מידע מקיף על השיטה באתר www.somnoplasty.net הטיפול ניתן בארץ באופן פרטי במרפאת "סומנוס" ע"י פרופ' נג'ריס. ביקרתי שם וע"פ אבחנתו הטיפול יכול לעזור לי ולהחליף את הניתוח. העניין הוא שאני מעוניין לקבל חוות דעת נוספת לגבי הטיפול ויעילותו וברור שאם אכן הטיפול יכול לעזור לי, אני מעדיף אותו על פני הניתוח. האם תוכל לייעץ לי בנושא? או להפנות אותי לרופא אא"ג שמכיר את השיטה ויוכל ליעץ לי באופן אובייקטיבי?? תודה מראש, דובי ד"ר א. גוב-ארי כתב/ה: ------------------------------- שלום "ע" דיון רחב בנושא נחירות ערכנו בהזדמנויות שונות בפורום, אנא עיין. אני חוזר ומציין, אף איננו סיבה לנחרות נקודה. נחרות אינן נגרמות ממחלת אף כל שהיא. הראייה הטובה ביותר , אנשים מנוזלים עם אף סתום לחלוטין לא מתחילים לנחור !!! מעבר לכך ידוע לנו במדויק מהו מנגנון הנחירה והוא איננו מהאף. אינני מכיר את המכשיר שציינת.אם תפרט יותר על אודות המכשיר ופעולתו, אשמח להתייחס. עליך להתייחס בזהירות לניתוח של האף כפתרון לנחרות,לאחר ניתוח אף תתכן הקלה בנשימת אף, לא תהיה הקלה בנחירות. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון