ציפצופים באזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

10/10/2000 | 16:38 | מאת: גלעד רייך

כבר פניתי בעבר בקשר לנושא זה והבנתי שאין ממש טיפול להפסקת הטיניטוס . הסיבה שאני פונה שוב היא לדעת אם אפשר ואיך ניתן למנוע החמרה של הטיניטוס (הליכה קבועה עם אטמים ?? טובה או מזיקה ? ) האם ידוע על מחקרים חדשים בנושא ? שאלה אחרונה אם יכול להיות שהטיניטוס נגרם גם מהשפעות אלקטרומגנטיות (טלפונים סלולרים) בתודה מראש גלעד.

10/10/2000 | 18:51 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום גלעד לא ידוע בוודאות על טיניטוס משני לקרינה מטלפונים סלולריים. כדי למנוע החמרה נוספת בטינטון עליך להמנע ככל שניתן מחשיפה לרעש מכל סוג שהוא בין אם מנועי מטוסים, פטישי אויר ,מוסיקה או כל מקור רעש אחר, רצוי גם שלא לקבל מכות חזקות בראש, אבל לזה קשה להתכונן מראש....כמו כן ישנה קבוצה גדולה של תרופות שעשויות להחמיר טינטון בינהן אנטיביוטיקות רבות ,תרופות משתנות, כמוטרפיה, ואספירין. לפני נטילת כל תרופה, אנא ודא אצל הרופא המטפל כי היא איננה שייכת לקבוצת התרופות שגורמות נזק לשמיעה.. אין חדש בינתיים בטיפול בטיניטוס לצערנו הרב. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון